Ανοίγουν τα Τέμπη την Μεγάλη Πέμπτη

Απο το autofree.gr

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών, τους μηχανικούς και την κοινοπραξία που κατασκευάζει το νέο αυτοκινητόδρομο στην κοιλάδα των Τεμπών, αποφασίστηκε να δοθεί προσωρινά στην κυκλοφορία το τμήμα της Εθνικής Οδού που είχε μείνει κλειστό από τον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω των κατολισθήσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», η Ε.Ο. θα ανοίξει τη Μεγάλη Πέμπτη 1η Απριλίου και θα κλείσει πάλι την Τρίτη 13 Απριλίου, για διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες. Η παραχωρησιούχος εταιρεία υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τη μελέτη αξιολόγησης κινδύνου της ελβετικής GEOTEST το τμήμα των Τεμπών βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με την περίοδο πριν τις κατολισθήσεις που στοίχισαν τη ζωή σε έναν Ιταλό μηχανικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ»:

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. ανακοινώνει ότι από την Μεγάλη Πέμπτη 1η Απριλίου έως και τη Δειιτέρα 12 Απριλίου 2010 θα δοθεί προσωρινά στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός στην κοιλάδα των Τεμπών.

Αυτό αποφασίστηκε από κοινού από όλους τοιις εμπλεκόμενους φορείς, το Ελληνικό Δημόσιο, την «ΕΓΝΑΠΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», την Παραχωρησιούχο εταιρία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.», τον Κατασκευαστή «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΑΛΙΑΚΟΣ – ΚΛΕΙΔΙ (MKC-JV)», τον Μελετητή «O.K. Α.Ε.», την Ελβετική εταιρία «GEOTEST» και τον Ανεξάρτητο Μηχανικό «PARSONS INTERNATIONAL».

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού εξετάστηκε λεπτομερώς η πρόοδος των εργασιών και διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

Έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία από την «GEOBRUGG» όλες οι εργασίες ξεσκαρώματος και σταθεροποίησης βράχων που προέβλεπε η εγκεκριμένη μελέτη της μελετητικής εταιρείας «O.K. Α.Ε.» ενώ οι εργασίες αποκατάστασης των συνεπειών της βροχόπτωσης της 17/12/2009 αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την 1/4/2010.

Σύμφωνα με την μελέτη αξιολόγησης κινδύνου της «GEOTEST», ο κίνδυνος είναι ήδη κατά πολύ μικρότερος των προβλεπομένων ορίων σύμφωνα με τις Ελβετικές προδιαγραφές. Συνεπώς, το συγκεκριμένο τμήμα της Εθνικής Οδού βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από πλευράς ασφαλείας έναντι βροχοπτώσεων σε σύγκριση με τμήματα άλλων αυτοκινητοδρόμων αλλά και της Εθνικής Οδού σε άλλα σημεία της Χώρας και πάντως σαφώς σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με την περίοδο πριν την 17/12/2009.

Κατά τον ενδελεχή επιτόπου έλεγχο από τους αλπινιστές γεωλόγους της «GEOTEST» ανευρέθησαν μεταξύ άλλων τρία (3) ακόμη σημεία στα οποία κρίθηκε ομόφωνα σκόπιμη η εκτέλεση εργασιών σταθεροποίησης το συντομότερο δυνατόν ώστε να μειωθούν ακόμα περαιτέρω τα ποσοστά του εναπομείναντος κινδύνου έναντι βροχοπτώσεων.

Την Τρίτη 13 Απριλίου 2010 θα αρχίσουν εκ νέου οι υπολειπόμενες εργασίες, οπότε και θα διακοπεί πάλι η κυκλοφορία για διάστημα τριών έως τεσσάρων περίπου εβδομάδων.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. και η Κατασκευαστική Κοινοπραξία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συντομεύσει η ταλαιπωρία των οδηγών.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;