Blackberry Storm 2 απο τους Blackberry-Experts

Από τους blackberry-experts

Επιτέλους ανάσταση. Μάλλον έπρεπε να έρθει το Πάσχα για να κυκλοφορήσει το Storm 2 (9520) και στην Ελλάδα. Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί πραγματικά κάποια πράγματα αργούν τόσο πολύ να έρθουν σ’ αυτή τη χώρα. Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι Ελληνικοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας δεν προωθούν και δεν δίνουν τη σημασία που πρέπει στο blackberry. Ας αφήσω όμως τη γκρίνια και ας προχωρήσω στο review.

Πριν αρχίσω θα ήθελα να τονίσω ότι τη συσκευή την είχαμε στα χέρια μας για περίπου ένα μήνα και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουμε μέχρι τη Παρασκευή θα βρίσκετε στις προθήκες των καταστημάτων. Για να σας δώσω λίγο ακόμη τροφή για σκέψη και να σας ιντριγκάρω να σας αναφέρω ότι είναι πολύ πιθανό να περιμένουμε το επίσημο άνοιγμα του Blackberry AppWorld ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του Storm 2 😉

[youtube FI5Fkn_mAoU]

Το πρώτο που παρατηρεί κάποιος μόλις πιάσει το Storm 2 στα χέρια του είναι η αίσθηση που του αφήνει. Πραγματικά είναι μια πολύ προσεγμένη συσκευή που μπορεί και κοιτάζει στα μάτια όλα τα ανταγωνιστικά Smartphone’s. Θα τολμήσω να πω ότι έχει το ιδανικό μέγεθος και βάρος (160 γρ) έτσι ώστε να χωράει μέσα σε οποιαδήποτε τσέπη χωρίς να γίνετε κουραστικό (πάντα συγκρινόμενο με τους ανταγωνιστές του).

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την οθόνη (3.25” inch διαγώνιος με ανάλυση 480 x 360) και το πώς αυτή ανταποκρίνεται στις εντολές μας. Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε η Rim από το πρώτο Storm δεν υιοθέτησε μια απλή οθόνη με τεχνολογία touchscreen αλλά παρουσίασε τη δική της πρόταση που ακούσει στο όνομα intuitive touchscreen. Αυτό σημαίνει πως όταν θέλουμε να επιλέξουμε ένα αντικείμενο η οθόνη πιέζετε και νιώθουμε ακριβώς σαν να πιέζουμε ένα πλήκτρο. Πραγματικά δεν μπορώ να σας το περιγράψω με λόγια ή ακόμα και με βίντεο ποια είναι η αίσθηση που σου μένει. Είναι πολύ κοντά στο να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι χρησιμοποιείς αληθινά κουμπιά. Φυσικά η τεχνολογία έχει βελτιωθεί αρκετά από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Storm και αποδίδει ακόμα καλύτερα. Στην ουσία φανταστείτε πως υπάρχουν τέσσερις μικροί μηχανισμοί κάτω από την οθόνη στις γωνίες που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό που νιώθουμε. Για την ευκρίνεια της οθόνης δεν θα αναφέρω τίποτα απλά εκπληκτική σε σημείο όπου για πρώτη φορά πέρασα αρκετές ταινίες για να τις παρακολουθώ όσο θα μετακινούμε με το μετρό.

Η δεύτερη έκπληξη μας ήρθε από την ενσωματωμένη μνήμη που πλέον αυτή αγγίζει τα 256 ΜΒ flash και επιπλέον 2 GB embedded multimedia card. Ενώ υπάρχει και υποδοχή για MicroSd, εμείς του βάλαμε μια 32 GB και δεν είχε κανένα πρόβλημα να την αναγνωρίσει.

Πλέον έχει ενσωματωμένο WiFi b/g κάτι που έλειπε από το προηγούμενο Storm (ας όψετε το τμήμα μάρκετινγκ), ενώ φυσικά διαθέτει Bluetooth v2.1+EDR1 με υποστήριξη A2DP/AVCRP και GPS με assisted-GPS capabilities.

Η κάμερα του είναι 3.2 MP με 2x ψηφιακό ζουμ, αυτόματη εστίαση, φλας και φυσικά δυνατότητα εγγραφής βίντεο (δεν είναι για όλους ευνόητο αυτό). Αν θέλω να γίνω λίγο γκρινιάρης θα έλεγα ότι θα ήθελα μια καλύτερη κάμερα.

Η αυτονομία της μπαταρίας φτάνει της 6 ώρες συνεχόμενης ομιλίας ή 15 ημέρες σε κατάσταση αναμονής. Σε πλήρη χρήση που έκανα στο Storm 2 (μουσική, ταινίες, internet και email) μπορώ να πω ότι ήθελε μια φόρτιση κάθε 2 – 3 ημέρες. Φυσικά υποστηρίζει όλα τα γνωστά δίκτυα τηλεφωνίας Quad-band: 850/900/1800/1900 MHz GSM®/GPRS/EDGE networks, Single-band: 2100 MHz UMTS/HSPA networks και Dual-band: 800/1900/ MHz CDMA/Ev-DO Rev A networks. Έτσι ώστε να μην σας προβληματίσει σε κανένα σας ταξίδι.

Προσωπικά αν και κάτοχος ενός Blackberry Bold 2 9700 σύντομα θα μεταβώ στο Storm 2. Μου έχει λείψει η μεγάλη οθόνη ενώ πραγματικά με την τεχνολογία intuitive touchscreen που ενσωματώνει η οθόνη του πληκτρολογώ σχεδόν το ίδιο γρήγορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;