Πρόταση ταινίας: The Lovely Bones

Ένα μεταφυσικό θρίλερ με πολλά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας η ταινία του βραβευμένου με όσκαρ Peter Jackson (King Kong, Lord of the Rings trilogy, District 9) έρχεται για να κάνει κάτι διαφορετικό. Ένα θρίλερ που συγκινεί και αγγίζει ένα πολύ λεπτό θέμα; τη δολοφονία μικρών παιδιών και την διαστροφή του ανθρώπινου νου. Μια πολύ ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία με τους Mark Walberg (Max Payne, We own the night, Shotter, The departed), Rachel Weisz (Agora, Enemy at the Gates, Constantine) αλλά και τη μικρή Saoirse Ronan που αν και είναι μόλις 16 χρονών έχει μεγάλο ταλέντο και τη θυμόμαστε από την εξαιρετική ερμηνεία και στο Atonement. Στην ταινία παίζει και η απίστευτη και κλασική Susan Sarandon με 104 ταινίες στο βιογραφικό της και φυσικά βραβευμένη με όσκαρ.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο Παραδεισένια οστά, ένα φωτεινό και συναρπαστικό μυθιστόρημα το οποίο μέσα από ένα απεχθές έγκλημα και τον πόνο που αυτό προκαλεί συνθέτει μια πραγματικά ελπιδοφόρα, φωτεινή ιστορία, αποτελώντας ένα εκδοτικό φαινόμενο στην Αμερική. Πρόκειται για μια ιστορία, εμπνευσμένη από μυστηριώδη γεγονότα και προσωπικές αγωνίες, που, μέσα από μια αφήγηση από το επέκεινα, μας υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι γλυκιά, παράξενη και γεμάτη εκπλήξεις. Πωλήσεις άνευ προηγουμένου κι αποδοχή από κοινό και κριτικούς χαρακτήρισαν το μυθιστόρημα της Σέμπολντ που κυκλοφόρησε το 2002. Ο Ντάνιελ Μέντελσον (New York Review of books) έγραψε πως πρόκειται για το «μυθιστόρημα της χρονιάς». Κι όντως ήταν, καθώς μία μόλις εβδομάδα μετά την έκδοσή του και αφού ο κριτικός του περιοδικού «Time» Λεβ Γκρόσμαν το είχε αναγορεύσει ως «το πιο εντυπωσιακό μυθιστορηματικό ντεμπούτο της χρονιάς», το βιβλίο της είχε πουλήσει 525.000 αντίτυπα. Τρεις εβδομάδες αργότερα, οι πωλήσεις άγγιξαν το εκατομμύριο.

«Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, η Σούζι Σάλμον, γυρνώντας από το σχολείο, το Δεκέμβριο του 1973, πέφτει θύμα αποτρόπαιου βιασμού και στη συνέχεια δολοφονείται. Τώρα το κορίτσι, από το μυστηριώδες, μεταβατικό εκείνο στάδιο μεταξύ γης και ουρανού πια, παρακολουθεί καθημερινά την οικογένειά της, που προσπαθεί μάταια να συμβιβαστεί με την απώλεια, αλλά και τους φίλους και τους γνωστούς της, διαπιστώνοντας τις επιπτώσεις που είχε η δολοφονία της σε κάθε έναν ξεχωριστά. Όταν καλείται να επιλέξει μεταξύ της επιθυμίας να εκδικηθεί το δολοφόνο της και του να δει την οικογένειά της να προχωρά, με κάπως επουλωμένες πληγές, το δίλημμα είναι τεράστιο.»

Διάρκεια: 136′

Είδος : Μεταφυσικό θρίλερ

Συντάκτρια: Φανή Βαφειάδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;