Αλλαγές στη Παιδεία απο την επόμενη σχολική χρονιά!

Από neolaia.gr Team 3 Μαρτίου 2010

Οι πρώτες εκπαιδευτικές αλλαγές είναι γεγονός και μάλιστα αναμένονται μεχρι το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr, η κυβέρνηση θα συστήσει νομοσχέδιο το οποίο θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά. Περισσότερα θα ξέρουμε αύριο μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ποιες θα είναι λογικά οι αλλαγές;

  • μείωση της ύλης των θετικών μαθημάτων και όχι των θεωρητικών τόσο για το δημοτικό όσο και για το γυμνάσιο
  • πρόταση για αναδιαμόρφωση των προγραμμάτων διδασκαλίας για να μην υπάρχουν επικαλύψεις από τη μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο
  • θα ληφθούν μέτρα για την σωστή μετάβαση στη ψηφιακή εκπαίδευση, όπου θα τοποθετηθούν υπολογιστές στις εκπαιδευτικές αίθουσες αρχής γενομένης από το μάθημα των ξένων γλωσσών και της πληροφορικής
  • άμεσες αλλαγές στους διορισμούς και τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, έχουν γίνει και προτάσεις για ίδρυση νέων σχολών ωστόσο ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε κάτι.

Tο υπουργείο φέρεται να προγραμματίζει προσλήψεις (αλλά μόνο μέσω ΑΣΕΠ) εκπαιδευτικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», η Αννα Διαμαντοπούλου καταλήγει στην πρόταση να κρίνονται υπό πρόσληψη μόνον οι επιτυχόντες στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, δηλαδή στους διαγωνισμούς του 2009 και του 2007 και φυσικά σε κάθε έναν από τους επόμενους.

Έτσι, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί που είχαν επιτύχει σε προγενέστερους διαγωνισμούς θα πρέπει τώρα να διαγωνιστούν ξανά και να επιτύχουν, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα διορισμού.