Μουσική Παράσταση:

“Οι καταραμένοι ποιητές της πλατείας” ξανάρχονται στην Αθήνα, αυτήν την φορά στο ΜΥΓΑ CLUB, Αισώπου και Μύκωνος, ΨΥΡΡΗ, κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ από 22 Φεβρουαρίου 2010.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΣ & ΟΙ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΕΣ, Η ΦΕΝΙΑ ΜΑΓΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ παρουσιάζουν την rock παράσταση.

ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ…..
για το “χαμένο” τους αγώνα
που τ’αστεράκια μείναν μόνα να τον κλαιν

Μια πολυεπίπεδη ροκ παράσταση, κατά κύριο λόγο μουσική, διανθισμένη ταυτόχρονα με θεατροποιημένα δρώμενα και απόδοση ποιητικού λόγου,που είναι αφιερωμένη στους “καταραμένους” ποιητές της πλατείας Εξαρχείων, ιδανικούς αυτόχειρες (Νικόλας Άσιμος, Παύλος Σιδηρόπουλος, Κατερίνα Γώγου, Ναπολέων Λαπαθιώτης).
Μια παράσταση που αναφέρεται στο λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό έργο των τεσσάρων δημιουργών,στη ζωή και τα βιώματα τους,στη στάση ζωής και στον αγώνα τους,στις ιδέες και στα οράματα τους, καθώς και στην ιδεολογία που, από το μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα, αναπαράγεται στα Εξάρχεια, με επίκεντρο την πλατεία,και η οποία τροφοδοτεί τους αγώνες της νεολαίας,και όχι μόνον, για την προάσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Είναι ένα εκτενές καλλιτεχνικό αφιέρωμα που εστιάζεται επί σκηνής βασικά στη μουσική και τα τραγούδια, αλλά συνάμα πλαισιώνεται με θεατροποιημένες παρεμβάσεις καθώς και με απαγγελίες ποιητικού λόγου. Πρόκειται για ένα δρώμενο στο οποίο το κοινό γίνεται συμμέτοχο των διαδραματιζομένων,και στο χώρο και στη σκηνή, ακούει, αφουγκράζεται με τους ήχους της καρδιάς,παρατηρεί,βλέπει με τα μάτια της ψυχής,προβληματίζεται,καλλιεργεί τη φαντασία του, οραματίζεται και φορτίζεται με δημιουργική αισιοδοξία για το μέλλον.

Η έμπνευση,η ιδέα και το όραμα είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΟΣΧΟΥΡΗ.
Η καλλιτεχνική επιμέλεια και το σενάριο είναι του ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑ.
Οι πρωτότυπες μουσικές και οι ενορχηστρώσεις είναι του ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑ

Τις μουσικές και τα τραγούδια αποδίδουν ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΣ(κιθάρα ,τραγούδι) και οι ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΕΣ(ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΟΣ κιθάρες, ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΓΚΟΣ πληκτρα-φωνητικα,ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ μπασο,ΜΑΡΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ τύμπανα).
Τα θεατροποιημένα δρώμενα ερμηνεύει η ηθοποιός ΦΕΝΙΑ ΜΑΓΙΟΥ
Τον ποιητικό λόγο αποδίδει ο ποιητής ΛΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Η πρεμιέρα της παραστασης πραγματοποιηθηκε με μεγαλη επιτυχια στην ιστορικη ροκ σκηνη ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ.
Η δεύτερη παρασταση παρουσιαστηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ, με ακομα μεγαλυτερη επιτυχια,και με την εκτακτη φιλική συμμετοχή των τραγουδοποιων ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ και ΑΛΚΙΝΟΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
Οι επομενες δυο παραστασεις παρουσιαστηκαν τις Τεταρτες 18 και 25 Νοεμβρη, επισης με μεγαλη επιτυχια και με τη φιλικη συμμετοχη του γνωστου ερμηνευτη της εντεχνης και ελληνικης ροκ σκηνης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΥ.Στις 4 πρωτες παραστασεις στο ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE συμμετειχε φιλικα και ο Χρηστος Ζυγομαλας.

Θα ακολουθήσει περιοδεία σε  ΒΟΛΟ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΙΚΑΡΙΑ, ΣΥΡΟ, ΠΑΤΡΑ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΡΟΔΟ και σε αλλες πολεις.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί περιοδεία στην ΚΥΠΡΟ.

ΑΘΗΝΑ ,ΜΥΓΑ CLUB,Αισωπου και Μηκωνος,ΨΥΡΡΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ στις 22.30

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;