Τράπεζα Πειραιώς: Οι Hack4Fame τους hackαραν με… αποδείξεις!

Από Γιώργος Γκριτζάλας 12 Φεβρουαρίου 2010

Δε θα ήθελα να είμαι στη θέση των ανθρώπων της Τράπεζας Πειραιώς αυτή τη στιγμή! Οι Hack4Fame συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία στα ελληνικά διαδικτυακά δρώμενα και να φτιάχνουν ένα μύθο γύρω από το όνομά τους! Μετά την επίθεση στο Πρώτο Θέμα Online, μετά τις «ροζ ατζέντες μάνατζερ», ήρθε η ώρα για το πρώτο hack σε ελληνική τράπεζα. Και μάλιστα, όχι σε όποια και όποια τράπεζα, αλλά στην award-winning Πειραιώς!

Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο ένα σύνολο φωτογραφιών κυκλοφορούν στο web ως τεκμήριο της επίθεσης, παραθέτοντας έναν αριθμό screenshots από τη διαδικασία. Οι πελάτες υποθέτω πως δε χρειάζεται να ανησυχούν για τα χρηματά τους, μιας και πέραν του ότι δε φαίνεται στις προθέσεις των H4F να πάρουν τα λεφτά, λογικά όλα τα χρήματα είναι ασφαλισμένα. Πιο πολύ στη θέση τους θα ανησυχούσα για τα προσωπικά δεδομένα…

Το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης, είναι πως ενώ η Πειραιώς φέρεται να κάνει χρήση των κοινωνικών δικτύων και να τα παρακολουθεί ιδιαίτερα, δεν έχει γίνει κάτι φανερό μέχρι στιγμής από πλευράς της, προς αποκατάσταση του ονόματός της. Ούτε μέσω επισήμου Twitter, ούτε μέσω ιστοσελίδας!

Δε βαριέσαι, παίρνουν links, ανεβαίνουν στο pagerank… Και η κακή δημοσιότητα καλή είναι μάλλον…

ΥΓ: Για το περιστατικό έμαθα από twit του @trianta!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ