Στο 38% οι πιθανότητες πρόκρισης της Ελλάδας στην τελική φάση του Euro 2012

Στο γκρουπ των ομάδων που χαρακτηρίζονται ως φαβορί για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2012 περιλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τη μέθοδο ανάλυσης κάθε ομάδας που εφαρμόζει η Castrol, επίσημος χορηγός της διοργάνωσης. Η χώρα μας, ωστόσο, έχει τις λιγότερες πιθανότητες από όλες τις υπόλοιπες ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο ίδιο γκρουπ, επικεφαλής του οποίου βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης, εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

Η Castrol εφαρμόζοντας την αντικειμενική ανάλυση και την προχωρημένη τεχνολογία της, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους φίλους του ποδοσφαίρου μια μοναδική εικόνα, όσον αφορά τις προσδοκίες που μπορούν να έχουν από την εθνική τους ομάδα, στα προκριματικά.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου που εφαρμόστηκε, δείχνουν ότι η Ολλανδία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Ισπανία είναι οι πιθανότερες να προκριθούν. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και επικεφαλής της κλήρωσης, Ισπανία, έχει ποσοστό πρόκρισης 96%, μετά την κλήρωσή της στον ίδιο όμιλο με τις Τσεχία, Σκοτία, Λιθουανία και Λιχτενστάιν.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα, που το 2004 έκανε την έκπληξη και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει πιθανότητες 38% βάση της ανάλυσης Castrol, με αντιπάλους την Κροατία, τη Λετονία, το Ισραήλ, τη Γεωργία και τη Μάλτα.

Η ίδια ομάδα Ανάλυσης Αποδόσεων της Castrol, που δημιουργεί την «Κατάταξη Castrol» και τον «Δείκτη Castrol», υπολόγισε την απόδοση των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων των χωρών και των ποδοσφαιριστών στους πρόσφατους αγώνες τους, για να διαμορφώσει την κατάταξη με βάση τις επιδόσεις κάθε ομάδας στον αμυντικό και τον επιθετικό τομέα. Στη συνέχεια, «αναπαράγοντας» το τουρνουά περισσότερες από 50.000 φορές και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αποτελέσματα της κλήρωσης των προκριματικών, η Castrol υπολόγισε τις πιθανότητες πρόκρισης κάθε ομάδας, για να αποκαλύψει ποιες είναι οι επικρατέστερες να εξασφαλίσουν μια θέση στην τελική φάση, όπου έχουν ήδη προκριθεί οι διοργανώτριες Πολωνία και Ουκρανία.

Οι προβλέψεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 αποτελούν μια συνέχεια των προβλέψεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, που στέφθηκαν από επιτυχία και διατίθενται αναλυτικά στο www.castrolfootball.com

Ο πρεσβευτής της Castrol, ο Ισπανός θρύλος του ποδοσφαίρου Εμίλιο Μπουντραγκένιο, δήλωσε: «Πάντα κοιτάζω τα αποτελέσματα της κλήρωσης των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, για να δω ποιες παραδοσιακές δυνάμεις ενδέχεται να αποκλειστούν. Φέτος, με τη βοήθεια της Castrol, οι φίλοι του ποδοσφαίρου μπορούν να έχουν περισσότερο ακριβή πρόβλεψη για την εξέλιξη της διοργάνωσης και ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης των ομάδων τους. Προσωπικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος βλέποντας ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πως η Ισπανία θα περάσει ξανά στην τελική φάση. Θα παρακολουθώ, για να το δω να συμβαίνει!»

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Castrol, Μάικ Τζόνσον, πρόσθεσε: «Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι μεταξύ των ισχυρότερων στον κόσμο και η φήμη του ξεπερνά τα όρια της ηπείρου. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την «Ανάλυση Απόδοσης της Castrol», θέλουμε να προσφέρουμε στους φίλους του ποδοσφαίρου μια μοναδική πρόβλεψη, αναφορικά με τις πιθανότητες επιτυχίας της ομάδας τους στη διοργάνωση».

(Δελτίο Τύπου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
9'
4 - 0
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;