Super League 19η αγωνιστική: «Τίτλοι τέλους»

Την διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στους δύο αιωνίους κατά 1 βαθμό και ουσιαστικά τον καταδικασμό της «υπόθεσης τίτλου» είχε ως αποτέλεσμα η 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Καραισκάκη από τον ΠΑΟΚ με 1-0, απαρνιώντας παράλληλα την ευκαιρία που του έδωσε ο ΠΑΟ να μειώσει την διαφορά του από την κορυφή,ο οποίος κόλλησε στο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη. Πλέον ο ΠΑΟ μπορεί να αγγίζει με τα ακροδάχτυλα του την πολυπόθητη κούπα, καθώς έχει αποκτήσει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα 8 βαθμών,μια διαφορά που δύσκολα θα καλυφθεί από τον -όπως φαίνεται- ανήμπορο να αντιδράσει,Ολυμπιακό. Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ξεχώρισαν οι νίκες της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννενα με 3-1 και της Λάρισας επί του Ηρακλή με 2-1.

Ξεκινώντας από τα χτεσινά ματς της αγωνιστικής,ο Αστέρας Τρίπολης έκαμψε την αντίσταση του Πανιωνίου στην Τρίπολη και έφτασε στην επικράτηση με 2-0,με έναν εκπληκτικό Βίλτσες,ο οποίος πέτυχε κ τα 2 γκόλ της ομάδας του. Ο Εργοτέλης πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα επικρατώντας του Λεβαδειακού με 1-0 με γκόλ του Ορφανού,ξεφεύγοντας έτσι από τιη δεινή βαθμολογική θέση στην οποία είχε περιέλθει τις τελευταίες αγωνιστικές. Τέλος,η ΑΕΛ με γκόλ των Ζέσους και Ρομέο έφτασε σε μια σημαντικότατη νίκη επί του Ηρακλή με σκόρ 2-1, (για τον Γηραιό είχε μειώσει ο Γιάντσης στο 77’).

Στα μάτς που διεξήχθησαν σήμερα,ξεχώρισαν οι μάχες των 2 αιωνίων. Ο Παναθηναϊκός απέσπασε λευκή ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη και σε συνδυασμό με ακόμη ένα στραβοπάτημα του Ολυμπιακού αύξησε τη διαφορά στους +8. Σε ένα αρκετά γρήγορο, αλλά χωρίς ουσία και από τις 2 ομάδες ματς, ο ΠΑΟ ήταν κατά γενικότερη ομολογία καλύτερος του Άρη και θα μπορούσε σε αρκετές περιπτώσεις να πετύχει κάποιο γκόλ,όπως με τη κεφαλιά του Ζιλμέρτο η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Άρη, αλλά και  στο 2ο μέρος,όπως με το σουτ του Κατσουράνη το οποίο εξουδετέρωσε εξαιρετικά ο Σηφάκης, αλλά και το σουτ του Ζιλμπέρτο το οποίο απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Κάλβο.Αντίστοιχα και ο Άρης είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκόρ, με μεγαλύτερη αυτή του 69ου λεπτού. Σε μια ελεγχόμενη για οφσαίντ φάση, ο Κάμπορα από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα, στην επαναφορά ο Τζόνσον πλάσαρε με κενό τέρμα, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού εκτινάχθηκε εκπληκτικά και έδιωξε σε κόρνερ. Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν κρίνεται ως το δικαιότερο για τις 2 ομάδες.

Σε ένα γήπεδο που η ατμόσφαιρα μύριζε «μπαρούτι», λόγω των τελευταίων κυρίως αποτελεσμάτων αλλά και του γενικότερου κλίματος που επικρατεί στην ομάδα, η νίκη απέναντι στον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ θεωρούνταν επιτακτική για τον Ολυμπιακό,εφ’όσον ήθελε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο η μοίρα επιφύλασσε ακόμα ένα χτύπημα για τους πρωταθλητές,καθώς η ήττα με σκόρ 1-0 όχι μόνο επιδείνωσε την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας αλλά ουσιαστικά έθεσε πρόωρο τέλος στον βασικό στόχο της ομάδας που είναι (ήταν?) η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε ένα πολύ καλά διαβασμένο από τον ΠΑΟΚ ματς, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ούτε στο ελάχιστο, άν εξαιρέσει κανείς 2-3 σουτ και ορισμένες καλές κινήσεις που επιχείρησαν ο Λουα Λουα και ο νεαποκτηθείς Ντάτολο με την είσοδο τους στο παιχνίδι.Ένας Ολυμπιακός που έμοιαζε να αργοπεθαίνει όσο κυλούσαν τα λεπτά και είχε απέναντι του έναν πολύ καλό ΠΑΟΚ,πέφτοντας στη παγίδα που του έστησε ο Σάντος βάζοντας αρκετούς παίχτες στη μεσαία γραμμή και δίνοντας πρωτοβουλίες στα ακραία μπακ να ανεβαίνουν και να δημιουργούν παιχνίδι.Κινήσεις όπως αυτές προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό,ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου όπου Μαρέσκα και Στολτίδης έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Δεν άργησε να έρθει το γκόλ του Εντίνιο λοιπόν και να αναγκάσει τον Ολυμπιακό να κυνηγήσει το σκόρ. Η επιθετική δυστοκία όμως των παιχτών του Ολυμπιακού και οι κακές τελικές προσπάθειες,σε συνδυασμό από την πολύ καλή αμυντική διάταξη των παιχτών του ΠΑΟΚ,στέρησαν την ομάδα από 3 βαθμούς και παράλληλα ανέβασαν τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση,όπου πλέον συγκατοικούν οι 2 ομάδες. Μέσα στην όλη τραγωδία βέβαια οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του Όλοφ Μέλμπεργκ,του μοναδικού διακριθέντα από τους παίχτες του Ολυμπιακού.

Στα υπόλοιπα ματς,η ΑΕΚ καρδιοχτύπησε αλλά τελικά πήρε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ με σκορ 3-1.Το σκορ άνοιξε στο 22 ο Τζεμπούρ,ενώ ισοφάρισε προσωρινά για τους Γιαννιώτες ο Σαιτιώτης.Τα νικητήρια γκολ πέτυχε ο MVP του αγώνα Παντελής Καφές στο 71ο και 90’ λεπτό.Η Ξάνθη πέταξε 2 υπερπολύτιμους βαθμούς στην Κομοτηνή,μένοντας στο 1-1 με τον ήδη καταδικασμένο Πανθρακικό.Το σκόρ άνοιξε ο Στρμπα στο 38’ για την ομάδα της Ξάνθης και ο Παπουλής στο 83’ για την ομάδα του Πανθρακικού.Τέλος,συνέχεια στην καλή πορεία των τελευταίων αγωνιστικών έδωσε ο Ατρόμητος,επικρατώντας με 2-0 της Καβάλας.Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Νεμπεγλέρας και Περόνε.

Αναλυτικά η βαθμολογία και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 48
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 40
3. ΠΑΟΚ 40
4. ΑΡΗΣ 32
5. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 29
6. ΑΕΚ 29
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 26
8. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 25
9. ΚΑΒΑΛΑ 24
10. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 24
11. SΚODA ΞΑΝΘΗ 22
12. ΛΑΡΙΣΑ 21
13. ΗΡΑΚΛΗΣ 19
14. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 18
15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16
16. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Ηρακλής – Καβάλα

ΠΑΣ Γιάννινα – Λάρισα
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Λεβαδειακός – Αστ. Τρίπολης
Πανθρακικός – Εργοτέλης

SKODA Ξάνθη – Άρης

Πανιώνιος – Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός – Α.Ε.Κ.

Από τον Πάνο Νικόπουλο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;