Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κακαουνάκης

Από gmpardakis 31 Δεκεμβρίου 2009

a_kakakouna_karfi_24573

Έχασε τη μάχη με τον θάνατο, στις 21:00, ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Κακαουνάκης, σε ηλικία 72 ετών. Τις τελευταίες 10 ημέρες ο Νίκος Κακαουνάκης, που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια προβλήματα υγείας, νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ιασώ General», μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.

Την Τετάρτη οι γιατροί έχασαν τις ελπίδες τους και τον αποσύνδεσαν από τη συσκευή μηχανικής υποστήριξης. Δύο ημέρες πριν το θάνατό του η υγεία του είχε παρουσιάσει κάποια βελτίωση, παρά την πολυοργανική ανεπάρκεια από την οποία έπασχε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ταφεί στην πατρίδα του, τα Χανιά…

Ο Νίκος Κακαουνάκης καταγόταν από αγροτική οικογένεια της Πολυρρήνιας Κισσάμου του νομού Χανίων. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, μεγάλωσε βοηθώντας την οικογένειά του και αποφοίτησε από εκκλησιαστικό σχολείο. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και κατά τη μεταπολίτευση διακρίθηκε για τις έρευνές του σχετικά με την περίοδο της Χούντας. Εργάστηκε στο συγκρότημα Αλαφούζου, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκαϊ. Στη συνέχεια εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash και εξέδωσε την εφημερίδα «Καρφί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ