Πορείες και καταλήψεις

Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων κινείται η χώρα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, από σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια.

Δύο πορείες έχουν ήδη προγραμματιστεί. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στη 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής, στα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή.

Νωρίτερα την Κυριακή, στις 11:30 το πρωί θα τελεστεί στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου το μνημόσυνο του 15χρονου Αλέξη.

Η δεύτερη θα έχει χαρακτήρα πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και έχει οριστεί για τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας, προκειμένου και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Υπό κατάληψη βρίσκονται η Ιατρική Σχολή, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Νηπιαγωγών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Φυσικό και το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Σχολή Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη, σχολές του Βόλου, καθώς και η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου από φοιτητές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και σε σχήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καταλήψεις θα κρατήσουν ως την επόμενη Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθούν εκ νέου γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Την ίδια στιγμή, λόγω έλλειψης απαρτίας και αποχής των παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ δεν έγιναν συνελεύσεις στη Νομική, ενώ πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και του Πολυτεχνείου, αποφασίζουν σήμερα για την στάση τους.

Στη συμπλήρωση ενός έτους από τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αναφέρθηκε σήμερα και ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Χαρακτήρισε “άδικη” τη δολοφονία και τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία.

Πηγή: news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;