Τη Ντόρα Μπακογιάννη στηρίζει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Την υποστήριξη του στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη ανακοίνωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη εγγυάται την ενότητα της παράταξής της ΝΔ την επόμενη μέρα».

«Το χρέος μου ως πολιτικός μίας άλλης γενιάς αντιλήψεων είναι να τοποθετηθώ ξεκάθαρα όχι ως προς τα πρόσωπα, αλλά τις πολιτικές προτάσεις. Επιλέγεις βάσει του ποια ΝΔ θέλεις» τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δυνατή ΝΔ είναι η μεγάλη, πολυσυλλεκτική ΝΔ και όχι το κόμμα της ιδεολογικής περιχαράκωσης» και τόνισε πως το δίλημα για το μέλλον της παράταξης έγκειται στην επιλογή μεταξύ λαϊκισμού ή εκσυγχρονισμού.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας επεσήμανε επίσης ότι η Ντόρα Μπακογιάννη υιοθέτησε πολλές από τις προτάσεις που ο ίδιος είχε καταθέσει

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό για την υποστήριξη του, θέτοντας στους ψηφοφόρους και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας το δίλημμα: «θέλουμε ένα κόμμα εξουσίας ή ένα κόμμα διαμαρτυρίας;».Η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ δήλωσε η ανανέωση σε θεσμούς, ιδέες και πρόσωπα αποτελεί «οξυγόνο» για την παράταξη, και πως μελλοντικός στόχος είναι «μία μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά που θα διευρύνει την επιρροή της και προς το κέντρο και προς την κεντροδεξιά».

Καταλήγοντας τόνισε πως ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στους νεοδημοκράτες».

Την ίδια στιγμή απόλυτο προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά δίνουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας ανατροπές στην κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία. Οι νέες συνθήκες καθορίζουν με τη σειρά τους και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι.

Βασικός στόχος και των δύο πλευρών είναι να υπερτονίσουν την «ενωτική» τους διάθεση, καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που κατηγορούν τους υποψηφίους για τακτικές που οδηγούν στο διχασμό και στην πόλωση. Αναταραχή στη Ρηγίλλης προκάλεσε το Σαββατοκύριακο και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Σταμάτης, ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας «αηδιασμένος» από την τροπή που έχει πάρει ο πόλεμος της διαδοχής.

Οι συνεργάτες του κ.Σαμαρά αντιλαμβάνονται ότι πλέον διαμορφώνεται μια συγκεκριμένη δυναμική υπέρ του κ.Σαμαρά ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, γνωρίζοντας ότι αυτή είναι πολύ εύκολο να ανατραπεί, προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους και να υπερτονίζουν το σύνθημα της ενότητας. Κατά συνέπεια, από Βέροια και Κατερίνη ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι «δεν έχει εσωκομματικό αντίπαλο», ενώ αντίστοιχη κατεύθυνση είχαν και οι ομιλίες του σε Πέλλα και Χαλκιδική.

Από την άλλη, η Ντόρα Μπακογιάννη επιχειρεί να ανεβάσει τους τόνους, και με μια υπενθύμιση του παρελθόντος, καταδεικνύει το γεγονός ότι ο αντίπαλός της, κ.Σαμαράς, και ο βασικός του υποστηρικτής, κ.Αβραμόπουλος, ήταν αυτοί που στο παρελθόν αποχώρησαν από τη Νέα Δημοκρατία, οδηγώντας το κόμμα σε διχασμό και απώλειες. «Έδωσα πολλούς αγώνες και πολλές μάχες για τη μεγάλη μας παράταξη. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Διότι ποτέ δεν διανοήθηκα να υποστείλω την γαλάζια σημαία ή να καταθέσω, έστω και προσωρινά, την κομματική μου ταυτότητα. Και είναι κατάντια να θεωρείται επίθεση ή αιχμή από κάποιους το να το λες αυτό…», ανέφερε με έμφαση.

Την ίδια στιγμή, την έντονη αντίδραση της κας.Μπακογιάννη προκάλεσαν δημοσιεύματα που με υβριστικό και σεξιστικό τρόπο την κατηγορούν για γεγονότα που δε σχετίζονται με την πολιτική της δράση, αλλά με την προσωπική της ζωή, στοχοποιώντας την παράλληλα για το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Με χθεσινές της δηλώσεις κάλεσε τους πολίτες να προβληματιστούν με αυτό το «κατάντημα», όπως το χαρακτήρισε. «Προσφεύγω στη δικαιοσύνη και στην ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να προστατεύσω την οικογένειά μου. Θέλω να ξέρουν ότι δεν με φοβίζουν», κατέληξε η κα.Μπακογιάννη.

Οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίζουν ολόκληρη την εβδομάδα περιοδείες στην περιφέρεια και παράλληλα θα εντείνουν τις προσπάθειες τους με σκοπό να πείσουν τους ψηφοφόρους του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες. Σε Θήβα, Λιβαδειά και Λαμία θα κινηθεί ο κ.Σαμαράς, ενώ στο Βόλο θα πραγματοποιήσει εκδήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;