Τι θα δούμε τις επόμενες ημέρες...

orkomosia

Σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών Νέο παράθυρο, το  κερδίζει την αυτοδυναμία. Αν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τις πρόνοιες του Προεδρικού Διατάγματος για την προκήρυξη εκλογών, το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν έχει ως εξής:

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου

Ο Πρόεδρος της απελθούσης Βουλής κ. Δ. Σιούφας επισκέπτεται κατ’ έθιμο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια για να του ανακοινώσει επισήμως το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης και τον αριθμό των βουλευτών που θα έχουν εκλεγεί σε κάθε κόμμα. Ο ανώτατος άρχων ΄δεχεται τον απερχόμενο πρωθυπουργό, ο οποίος του υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του. Ακολούθως καλεί τον νικητή των εκλογών και του αναθέτει εντολή για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου

Ανακοινώνεται η σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου

Ορκίζονται, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου

Συνέρχεται η νέα Βουλή και ξεκινά η ΙΓ’ Κοινοβουλευτική Περίοδος (η αρίθμηση γίνεται αρχής γενομένης από το 1974), σε μια συνεδρίαση στην οποία διεξάγονται (μόνο) η ορκωμοσία των βουλευτών και ο καθιερωμένος αγιασμός.

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου

Η Βουλή εκλέγει νέο Προεδρείο που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και ως επτά αντιπροέδρους. Οι τρεις πρώτοι αντιπρόεδροι προέρχονται από το κόμμα που έχει την πλειοψηφία, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις, ανά ένας, από κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης, εφόσον η Βουλή είναι πεντακομματική, ενώ σε περίπτωση που τα κόμματα είναι λιγότερα οι θέσεις των αντιπροέδρων «δεν πληρούνται».

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου

Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει ενώπιον της Βουλής τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, η συζήτηση επί των οποίων ξεκινά την επόμενη ημέρα.

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου

(28η επέτειος από τις εκλογές του 1081, κατά τις οποίες σημειώθηκε η πρώτη κυβερνητική αλλαγή της μεταπολιτευτικής περιόδου, με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την πρώτη εκλογή του κ. Γ. Παπανδρέου στο Κοινοβούλιο): Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και με ονομαστική φανερή ψηφοφορία η Βουλή παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;