Για ίδρυση 3 νέων υπουργείων δεσμεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου

022093_0909301543

«Δείγμα γραφής» του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στην διάρκεια της εισήγησής του στην διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, κάνοντας λόγο για «υπουργικό συμβούλιο που θα λειτουργεί με μικρότερο αριθμό μελών, το οποίο θα είναι ευέλικτο, θα εργάζεται συλλογικά, ενώ το γραφείο του πρωθυπουργού θα παρακολουθεί με βάση χρονοδιαγράμματα τα διάφορα προγράμματα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης τη δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Οικονομικών που θα παρακολουθεί την δημοσιονομική πολιτική και την ανάταξη της οικονομίας, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα τύχει και της συνδρομής και στήριξης διεθνών οικονομολόγων, με τους οποίους έχει προσωπική επαφή ο κ. Γ. Παπανδρέου, και οι οποίοι, όπως είπε, θα συνδράμουν και με το κύρος που διαθέτουν στις διεθνείς αγορές.

Επιπλέον, ανακοίνωσε τη δημιουργία υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο θα συγχωνευθούν η Δημόσια Ασφάλεια, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία και τη δημιουργία υπουργείου Υποδομών με τη συγχώνευση των υπουργείων Δημοσίων Έργων και Συγκοινωνιών.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στη συνέχεια ως «δεύτερο δείγμα γραφής» την στελέχωση της Δημόσιας Διοίκησης από τους «άριστους και όχι τους αρεστούς», με τη δημοσιοποίηση των προς πλήρωση θέσεων, ακόμα και στα ανώτερα κλιμάκια, όπως γενικοί γραμματείς υπουργείων, Διοικητικά Συμβούλια ΔΕΚΟ και Περιφερειακά Νοσοκομεία και την πλήρωση των θέσεων με κριτήρια αξιοκρατικά.

Ως «τρίτο δείγμα γραφής» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε το ασυμβίβαστο κατοχής κομματικής και κρατικής θέσης ταυτόχρονα, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κριθεί κατάλληλος για μια κρατική θέση θα πρέπει να παραιτηθεί από το κομματικό όργανο».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αύριο θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο η συνοπτική παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του Κινήματος.

Ο Γ. Παπανδρέου στην αρχή της εισήγησής του επέκρινε την ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο και δεσμεύτηκε ότι «θα μπω μπροστά, δεν θα κρυφτώ, δεν θα φυγομαχήσω, δεν θα ψάχνω για άλλοθι, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα τόσο θα δυναμώνει η βούλησή μας για τομές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις προτάσεις που παρουσίασε είπε ότι «πολλά από αυτά σε πολλές χώρες είναι αυτονόητα, για την Ελλάδα, όμως, είναι μια “μικρή επανάσταση” η οποία για να επιτύχει χρειάζεται την δύναμη του λαού», και ζήτησε από τους πολίτες «ισχυρή αυτοδυναμία και την δύναμη να αποδείξω ότι μπορούμε να πάμε διαφορετικά σε αυτό τον τόπο».

Άρθρο του tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;