Τελετή Αποφοίτησης των Φοιτητών του IST

Σε μία εντυπωσιακή και συγκινητική εκδήλωση που έγινε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009, στον επιβλητικό χώρο του περιστυλίου του Ζαππείου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τελετή αποφοίτησης του IST/University of Hertfordshire με τη συμμετοχή των Πρυτανικών αρχών και του ακαδημαϊκού προσωπικού των δύο ιδρυμάτων.

Παρουσία των Γενικών Διευθυντών του IST κ.κ. Γ. Καστρινάκη και Δρ. Φουντουκάκο, κορυφαίων προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο αλλά και γονέων απονεμήθηκαν οι Προπτυχιακοί και Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα Βραβεία Άριστης Επίδοσης σε 120 νέους φοιτητές, σε μια εκδήλωση που ακολούθησε το ακριβές τελετουργικό της αποφοίτησης που πραγματοποιείται στην Αγγλία από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, το οποίο διατηρεί συνεργασία δικαιόχρησης με το IST από το 1992 και θεωρείται ως το κορυφαίο Αγγλικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα!

Κύριοι ομιλητές, εκτός των Γενικών Διευθυντών του IST, ήταν επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Hertfordshire καθηγητής Tim Wilson, καθώς και ο Πρύτανης του IST καθηγητής Γ. Χιώτης οι οποίοι και απένειμαν αντιστοίχως τα πτυχία και βραβεία στους αποφοίτους και φοιτητές.

Ξεκινώντας τους χαιρετισμούς ο κ Καστρινάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναμενόμενη αδειοδότηση του IST, που αναγνωρίζει μεταξύ άλλων την υψηλή στάθμη των καθηγητών, τις πλούσιες κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό και την οργάνωση του ιδρύματος καθώς και την άριστη επίδοση στους εξωτερικούς Βρετανικούς ελέγχους ποιότητας.

Στην ομιλία του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Hertfordshire, καθηγητής κ. Tim Wilson αναφέρθηκε στο σύγχρονο και διεθνές εκπαιδευτικό μοντέλο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ανάπτυξης της οικονομίας και κοινωνικής συνοχής μίας χώρας και αντιμετωπίζει τις σύγχρονες διεθνείς κρίσεις ανταποκρίνεται δε στις διεθνείς εκπαιδευτικές και πολιτιστικές σχέσεις και προοπτικές. Τόνισε με έμφαση ότι η συνεργασία με το IST έχει ως αποτέλεσμα οι απόφοιτοί του να έχουν ακολουθήσει προγράμματα υψηλής ποιότητας και δεξιοτήτων και να εξασφαλίζουν εύκολα επαγγελματική σταδιοδρομία. Αυτά τα χαρακτηριστικά του IST προδιαγράφουν επιτυχέστερες προοπτικές για το μέλλον του με τη συνδρομή δυναμικότερης και πλέον ολοκληρωμένης υποστήριξης από το Πανεπιστήμιο του Hertfordshire.

Ο καθηγητής Γ. Χιώτης, Πρύτανης του IST, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε:
«Η επικείμενη αναγνώριση από την πολιτεία του IST, που από δεκαεπταετίας συνεργάζεται με το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Hertfordshire της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο έχει διακριθεί ως πρωτοπόρο business facing university, δικαιώνει την επιλογή του IST να θέσει ως βασική εκπαιδευτική αποστολή την υψηλή ποιότητα των σπουδών και την απασχολησιμότητα των αποφοίτων του. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι απόφοιτοι του IST τους καθιστούν ικανούς να αντιμετωπίσουν και τις ενδεχόμενες μεταβατικές δυσκολίες που θα έχουν τα προσεχή 1-2 χρόνια λόγω του δυσμενούς οικονομικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος, εξ’αιτίας της διεθνούς και ελληνικής οικονομικής ύφεσης».

Ο κ Φουντουκάκος στην ομιλία του τόνισε ότι η αναμενόμενη αδειοδότηση των κολλεγίων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σχετικού νόμου, όπως το IST, και η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 36/2005, εκτός της εκκαθάρισης του θολού τοπίου για τα κολλέγια θα συμβάλλει στη μετατροπή της Ελλάδος σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο, θα προωθήσει την ελληνική επιχείρηση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας και κοινωνίας της χώρας μας.

Τέλος, εκπροσωπώντας όλους τους αποφοίτους του 2009, η απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής Μαρία Καραμπέτσου, ευχαρίστησε εκ μέρους των αποφοίτων τη Διοίκηση και τους καθηγητές του ιδρύματος για την παροχή ενός άρτιου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, συνεργασίας και μεθόδων διδασκαλίας, που το IST μαζί με το πανεπιστήμιο του Hertfordshire τους παρείχε, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες για την επιτυχή επαγγελματική εξέλιξή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;