Καραμανλής | Δεν βλέπω το λόγο να φύγω

karamanlhs-pretenterhs

Με σκοπό τη νίκη πηγαίνει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, διευκρινίζοντας παράλληλα πως ακόμα κι αν χάσει, θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ. «Πιστεύω στα 53 μου ότι είμαι χρήσιμος για τον τόπο. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να φύγω», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega.

«Είμαι ένας άνθρωπος που πάνω από όλα είναι μαχητής. Κι αυτό σημαίνει ότι γι’ αυτά που πιστεύω και για τις πολιτικές που πρεσβεύω πάντα θα δίνω τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Άμα είμαι χρήσιμος για τον τόπο εξυπακούεται, αυτό είναι βασική προϋπόθεση. Πιστεύω ότι είμαι ακόμα πάντως, στα 53 μου, χρήσιμος για τον τόπο. Κατά συνέπεια δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να φύγω», τόνισε ο πρωθυπουργός σχετικά με το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του από την ηγεσία της ΝΔ εάν δεν κερδηθεί η εκλογική μάχη.

Σχετικά με τα ψηφοδέλτια, ο κ. Καραμανλής προειδοποίησε όσους προκάλεσαν με την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα ότι «κρίνεται το κατά πόσο η διαδρομή του καθενός συνάδει με τη διαδρομή της παράταξης».

Ο πρωθυπουργός κάλυψε τον κ. Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος με επιστολή του ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, λέγοντας ότι ήταν «σε πλήρη συνεννόηση» μαζί του. Ο Αχ. Καραμανλής «είναι ο τελευταίος που θα έκανε κάτι που θα βλάψει την παράταξη και τον αρχηγό της», πρόσθεσε.

Επιπλέον, απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, το οποίο κατηγόρησε για ανεύθυνο λαϊκισμό και ακραίες θέσεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ζήτημα αρχής». «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τον ΛΑΟΣ», τόνισε.

Αντίστοιχα, μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρξει, αλλά δεν υπάρχει το κατάλληλο έδαφος. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας, κατηγορώντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη προγράμματος. «Θα είναι ανηφορικός ο δρόμος για δυο χρόνια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά από την άλλη πλευρά, πρώτον, δεν πιστεύω ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και τρομάζω όταν ακούω αυτά τα νεφελώδη και μάλιστα διανθισμένα με διάφορες υποσχέσεις, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Και δεν πιστεύω σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι γιατί έχω κάποια θεωρητική προκατάληψη, ούτε μόνο διότι το παρελθόν, το ιστορικό παρελθόν της ελληνικής πολιτικής ζωής δεν έχει ευοίωνα τέτοια προηγούμενα, αλλά και διότι πιστεύω πολύ βαθιά στη δυνατότητα του να είναι μια κυβέρνηση αποτελεσματική, ισχυρή και πάνω από όλα να έχει ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και πολιτική εφαρμογή», είπε.

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο πρωθυπουργός είπε πως εάν ξεκινούσε από την αρχή θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποφασιστικά και με λιγότερες ευαισθησίες σε κρίσιμα ζητήματα και μεταρρυθμίσεις. «Εγώ δε λέω ότι δεν έχω κάνει λάθη ή δεν έχω κάνει παραλείψεις, αλλά επιτέλους πρέπει να δούμε τα πράγματα με το όνομά τους καθαρά. Και τώρα με την εμπειρία που κουβαλάω πια λέω ξεκάθαρα, ναι, εφόσον οι Έλληνες πολίτες το θέλουν, σας λέω ένα δύσκολο πρόγραμμα, μια δύσκολη πολιτική, θα την εφαρμόζω κοιτάζοντας μόνο το συμφέρον του τόπου και όχι άλλες δήθεν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες».

Πηγή: tvxs.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;