Αρχίζουν τα σχολεία, αρχίζουν και τα προβλήματα

Από neolaia.gr Team 7 Σεπτεμβρίου 2009

sxoleio-agiasmos

Πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς τη Παρασκευή στα σχολεία όλης της χώρας έχοντας ταυτόχρονα πάρα πολλές και σημαντικές ελλείψεις σε πάρα πολλούς τομείς. Πρώτο και πολύ σημαντικό πρόβλημα σημειώνεται στις ελλείψεις αιθουσών και διδακτικού υλικού. Πολλά σχολικά βιβλία δεν έχουν πάει καν στο Τυπογραφείο και θα φτάσουν στους μαθητές με καθυστέρηση, αφού έτοιμα είναι μόνο κατά το 80%, ενώ περίπου 30 σχολικά εγχειρίδια βρίσκονται ακόμη στη φάση της εκτύπωσης.

Επίσης υπάρχουν ακόμη κάποια βιβλία, όπως αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας Α Γυμνασίου και Λατινικών Β και Γ Λυκείου θεωρητικής κατεύθυνσης, που ακόμη δεν έχουν πάει στο Τυπογραφείο.

Επόμενο πρόβλημα είναι η μείωση των μόνιμων διορισμών, κατά 50% στους νηπιαγωγούς και κατά 25% στους δασκάλους, που αποφάσισε η κυβέρνηση, αναμένεται να προκαλέσουν σημαντικές δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία πολλών σχολείων της χώρας και αυτό πρόκειται να γίνει εμφανές σύντομα.

Στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα κενά υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 3.000 θέσεις εκ των οποίων 1.500 είναι δάσκαλοι, 700 νηπιαγωγοί και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων (μουσικοί, αγγλικής γλώσσας, φυσικής αγωγής κ.ά.). Επίσης, τα ολοήμερα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν έλλειψη 3.000 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.