Περιμένουν «καυτό» φθινόπωρο και γεμίζουν με νέα όπλα!

Από nmpardakis 29 Αυγούστου 2009

elliniki-astynoia

Προστασία πολιτών και πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα είναι τα επιχειρήματα της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να εξοπλιστεί καταλλήλως! Νέα όπλα, χειροβομβίδες καουτσούκ, taser και αύρες με κανονάκια νερού θα μπουν στον εξοπλισμό τους από αυτό το φθινόπωρο.

Λίγο η δίκη των ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου η οποία ξεκινάει τον Οκτώβριο, λίγο το ότι σε τρεις μήνες θα κλείνουμε ένα χρόνο απο τη δολοφονία της 6ης Δεκεμβρίου αρκούν για να ανάψει από τώρα ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, η Αστυνομία προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για το ξεμπλοκάρισμα της χρήσης των καμερών και, έκτός από τις ήδη υπάρχουσες, προτείνει να τοποθετηθούν και νέες στις οδούς Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους, Ακαδημίας, Εμμ. Μπενάκη, Ασκληπιού, Ομήρου, Αμερικής, Μασσαλίας, σημεία από τα οποία θέλει να ελέγχει κινήσεις από τα Εξάρχεια.

Πάντως είμαι σίγουρος πως με αυτά τα tasers δεν θα τα πάμε καλά. Πρόκειται για όπλα που ακινητοποιούν μέσω ηλεκτρικής εκκένωσης. Το όπλο έχει ενοχοποιηθεί αρκετές φορές για τον θάνατο ατόμων σε ΗΠΑ και Καναδά. Θα τα χρησιμοποιήσουν σωστά άραγε;