Δημιουργεί κλίμα η εφημερίδα

newspaper

Λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι νέες επιχειρήσεις “σκούπα” της Ελληνικής Αστυνομίας, τις οποίες έχει προαναγγείλει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σε κτίρια τα οποία τελούν υπο κατάληψη, η εφημερίδα “Μακεδονία” προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα. Το κεντρικό της θέμα με τίτλο “Αλωνίζουν οι αναρχικοί” αναφέρεται στις καταλήψεις πέντε κτιρίων της Θεσσαλονίκης, τις οποίες τις συνδυάζει με την ΔΕΘ αλλά και  με τις πρόσφατες επιθέσεις με γκαζάκια και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το παρακάτω σχόλιο που διαβάσαμε στο thess.gr είναι μόνο 5 γραμμές αλλά αποτελεί ουσιαστικά και την τέλεια απάντηση στο συγκεκριμένο άρθρο της εφημερίδας:

Έχω πάει μια φορά με φίλο στην κατάληψη Υφανετ. Αυτά που είδα δεν μπορούσα να τα φανταστώ!

Βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, χωρος με pc και free internet, καφενεδάκι, ping-pong, διαμορφωμένοι χώροι για skate, rollers και bikes, δέντρα κια λουλούδια φροντισμένα με αγάπη, και όλα αυτά ανοιχτά σε όλους (είδα και πολλούς μαθητές από τη γειτονιά να απασχολούνται, είτε στους Η/Υ είτε στη βιβλιοθήκη είτε σε αθλήματα). Παρέες με κιθάρες και κρουστα, βολτούλα, ταβλάκι, μεζεδάκια κλπ. Ανοιχτά σε όλους, και free. Μαθήματα για διάφορα θέματα (H/Y, θέατρο, κια ότι άλλο θέλει κάποιος να προσφέρει). είδα νέους και νέες που αγαπούν την ζωή, το περιβάλλον, τους ανθρώπους, με αυτό- και αλλήλοσεβασμό. σκέφτομαι, αν δεν ήταν η καταληψη, σε τι κατάσταση θα ήταν η υφανετ. Στην καλύτερη θα είχε “αξιοποιηθεί” ( δεν θέλω να δίνω ιδέες, αλλά η περιοχή δεν έχει mall), στην χειρότερη, και πιό πιθανη, θα ρήμαζε.

Δεν έχω πάει σε άλλη, έχω ακούσει για μία κατάληψη στις συκιές, όπου οι κοπέλες απασχολούν παιδάκια με δημιουργικό τρόπο και πολύ αγάπη, ώστε οι μητέρες να διευκολύνονται με τις δουλιές τους. Αυτοί οι αναρχικοί δεν έχουν το Θεό τους τελικά!

Έγραψαν μέχρι στιγμής για το θέμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;