Δημιουργεί κλίμα η εφημερίδα «Μακεδονία»

Από nmpardakis 10 Αυγούστου 2009

newspaper

Λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι νέες επιχειρήσεις «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας, τις οποίες έχει προαναγγείλει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σε κτίρια τα οποία τελούν υπο κατάληψη, η εφημερίδα «Μακεδονία» προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα. Το κεντρικό της θέμα με τίτλο «Αλωνίζουν οι αναρχικοί» αναφέρεται στις καταλήψεις πέντε κτιρίων της Θεσσαλονίκης, τις οποίες τις συνδυάζει με την ΔΕΘ αλλά και  με τις πρόσφατες επιθέσεις με γκαζάκια και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το παρακάτω σχόλιο που διαβάσαμε στο thess.gr είναι μόνο 5 γραμμές αλλά αποτελεί ουσιαστικά και την τέλεια απάντηση στο συγκεκριμένο άρθρο της εφημερίδας:

«Έχω πάει μια φορά με φίλο στην κατάληψη Υφανετ. Αυτά που είδα δεν μπορούσα να τα φανταστώ!

Βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, χωρος με pc και free internet, καφενεδάκι, ping-pong, διαμορφωμένοι χώροι για skate, rollers και bikes, δέντρα κια λουλούδια φροντισμένα με αγάπη, και όλα αυτά ανοιχτά σε όλους (είδα και πολλούς μαθητές από τη γειτονιά να απασχολούνται, είτε στους Η/Υ είτε στη βιβλιοθήκη είτε σε αθλήματα). Παρέες με κιθάρες και κρουστα, βολτούλα, ταβλάκι, μεζεδάκια κλπ. Ανοιχτά σε όλους, και free. Μαθήματα για διάφορα θέματα (H/Y, θέατρο, κια ότι άλλο θέλει κάποιος να προσφέρει). είδα νέους και νέες που αγαπούν την ζωή, το περιβάλλον, τους ανθρώπους, με αυτό- και αλλήλοσεβασμό. σκέφτομαι, αν δεν ήταν η καταληψη, σε τι κατάσταση θα ήταν η υφανετ. Στην καλύτερη θα είχε “αξιοποιηθεί” ( δεν θέλω να δίνω ιδέες, αλλά η περιοχή δεν έχει mall), στην χειρότερη, και πιό πιθανη, θα ρήμαζε.

Δεν έχω πάει σε άλλη, έχω ακούσει για μία κατάληψη στις συκιές, όπου οι κοπέλες απασχολούν παιδάκια με δημιουργικό τρόπο και πολύ αγάπη, ώστε οι μητέρες να διευκολύνονται με τις δουλιές τους. Αυτοί οι αναρχικοί δεν έχουν το Θεό τους τελικά!«

Έγραψαν μέχρι στιγμής για το θέμα: