Πληροφορίες για το Μαυρίκιο

Πληροφορίες για το Μαυρίκιο:

ΕΚΤΑΣΗ: 1865 τ.χμ.
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 1.055.000 κατ.
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ: Πορτ Λουίς.
ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ: Δημοκρατία στο πλαίσιο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας από το 1992.

Νόμισμα
Το νόμισμα του Μαυρίκιου είναι η ρουπία (χαρτονομίσματα των 10- 20 – 50 -100 -200 – 500- 1000). Όλα τα ευρωπαϊκά νομίσματα και τα Δολάρια είναι αποδεκτά στο Μαυρίκιο. Η εισαγωγή συναλλάγματος είναι ελεύθερη αλλά επιτρέπεται  να εισάγει κάποιος μόνο 700 ρουπίες και να εξάγει 350.Συνάλλαγμα μπορεί να κάνει κανείς από τις τράπεζες στο αεροδρόμιο και  από τα ξενοδοχεία. Πάντως οι τιμές της τράπεζας του αεροδρομίου είναι πολύ καλύτερες από ότι στα ξενοδοχεία. Χρήσιμα είναι τα χαρτονομίσματα των 10 και 20 ρουπίων για φιλοδωρήματα.

Ώρα
Όταν έχουμε στην Ελλάδα 12 μεσημέρι, στον Μαυρίκιο το καλοκαίρι είναι 1 μμ και το χειμώνα 2 μμ

Κλίμα
Όλες οι εποχές του χρόνου είναι κατάλληλες για να επισκεφτεί κανείς τον Μαυρίκιο, μια και εξαιτίας του υποτροπικού του κλίματος οι θερμοκρασίες παίζουν από 20c μέχρι 35c. Aπό Ιούνιο – Σεπτέβριο η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 24c στις παράκτιες περιοχές. Από τον Οκτώβριο – Μάϊο  τα βράδια έχει ζέστη και υγρασία.



Ρουχισμός
Ρούχα σπορ, απογευματινά, μαγιώ, σόρτς και σανδάλια για την παραλία είναι τα καταλληλότερα. Για τους μήνες από Ιούνιο – Σέπτεμβριο το βράδυ, συνιστάται να φοράτε βαμβακερά πουλόβερ και ζακέτες. Ενώ για τους μήνες Οκτώβριο – Μάϊο συνιστάται για το βράδυ να φοράτε λινά σακάκια.

Διαβατήρια
Για την είσοδο σας στο Μαυρίκιο δεν απαιτείται βίζα και το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μήνες από την είσοδο σας στην χώρα.

Οδήγηση
Η οδήγηση στον Μαυρίκιο είναι αριστερά, κατά το Αγγλικό σύστημα, επομένως το τιμόνι είναι δεξιά και η προτεραιότητα παραχωρείται στους ερχόμενους από αριστερά. Εάν έχετε Δίπλωμα Οδήγησης σε ισχύ μπορείτε να οδηγήσετε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νησί.

Πιστωτικές Κάρτες
Όλες οι μεγάλες διεθνείς πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές στο Μαυρίκιο από Τράπεζες, Εστιατόρια, Ξενοδοχεία και Τουριστικά Καταστήματα.

Επικοινωνίες
Εάν πάρετε μαζί σας κινητό, θα πρέπει να ενημερωθείτε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε, αν το δίκτυο της σας καλύπτει στον προορισμό αυτό.

Περισσότερα…


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
10 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΡΟΜ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;