Λουκέτο σε ακροδεξιά-ναζιστική οργάνωση

Από nmpardakis 31 Μαρτίου 2009

nazi-punks

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση λειτουργίας της ακροδεξιάς οργάνωσης Heimattreue Deutsche Judend (Ενωση Νεότητας Πιστής στην Πατρίδα) εξαιτίας των σχέσεών της με τους νεοναζί. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1990 και αριθμεί περί τα 400 μέλη σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά είναι γνωστή κυρίως από τις κατασκηνώσεις της, όπου παιδιά και έφηβοι εκτίθενται στη στρατιωτική πειθαρχία και τη νεοναζιστική ιδεολογία, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης..

Τα περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης, η οποία παρουσιαζόταν επίσης ως ένωση για την προστασία του περιβάλλοντος, κατασχέθηκαν, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στόχος της οργάνωσης ήταν η διαμόρφωση μιας νεοναζιστικής ελίτ. «Στο πλαίσιο ειδικών δραστηριοτήτων, παιδιά σχολικής ηλικίας εκπαιδεύονταν στην ρατσιστική ιδεολογία» σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Τους ζητούσαν να διατηρήσουν την καθαρότητα του αίματος και να διαιωνίσουν το γερμανικό έθνος’. Οι ‘ξένοι’ και οι εβραίοι παρουσιάζονταν ως κίνδυνος προς το γερμανικό έθνος».

[Φώτο – Πηγή: in.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ