Συνεργασία ΝΔ με ΛΑΟΣ

Από nmpardakis 8 Μαρτίου 2009

karamanlis-karatzaferis

O Γ. Καρατζαφέρης έχει 10 βουλευτές. Ο Κ. Καραμανλής έχει 151! Και οι δύο μαζί; 😉 Σε συνεργασία μεταξύ ΛΑΟΣ και ΝΔ οδηγούν όλα αφού σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν συνέψει μυστική συμφωνία στο Μέγαρο Μαξίμου!

Σε ερώτηση της εφημερίδας, κατά πόσο έχει σχέση η σαφής άρνηση του πρωθυπουργού στα σενάρια εκλογών (μετά από δηλώσεις που έκανε την περασμένη Παρασκευή) με τη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε λακωνικά αλλά με νόημα: «τα εν οίκω μη εν δήμω». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απευθύνει πρόταση συνεργασίας στη ΝΔ. Το ίδιο είχε γίνει και μετά τα πρόασφατα γεγονότα του Δεκεμβρίου, που όμως έλαβε μία πιο ασαφή απάντηση από τον Κ. Καραμανλή.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με τη Real News, η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη και εάν τελικά πραγματοποιηθεί η συνεργασία, θα είναι κάτι που θα ευνοήσει και τις δύο πλευρές. Για τον πρωθυπουργό τα περιθώρια φαίνεται ότι είναι μηδαμινά και παρόλο που μία τέτοια συνεργασία θα τραυματίσει τους ψηφοφόρους του που εντάσσονται στο μεσαίο χώρο, φαίνεται ότι θα του εξασφαλίσει την επιβίωση αλλά και ένα έξτρα ποσοστό, περίπου 5%, στις επόμενες εκλογές. Για το Γ. Καρατζαφέρη η επιστροφή στη ΝΔ φαίνεται να είναι κάτι που επιθυμεί ιδιαίτερα, καθώς οι πολιτικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα τεταμένες και το κόμμα του μπορεί να μην τα καταφέρει στην προσεχή, όποτε και αν αυτή είναι, εκλογική αναμέτρηση.

Η στήριξη Καρατζαφέρη στην παράταξη της ΝΔ καλλιεργείται συστηματικά εδώ και αρκετό καιρό. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα ήταν η αποχώρηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ. από τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή, την πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε το σχετικό αίτημα. Το ΛΑ.Ο.Σ. αποχώρησε καταγγέλλοντας μεν τη διαδικασία και την κυβερνητική απουσία από το Κοινοβούλιο, κατάφερε όμως να αποδυναμώσει την εικόνα μιας συμπαγούς αντιπολίτευσης.

[Πηγή: ΤVXS.gr]