Προσπαθούν να μάθουν πως θα παρακολουθούν και το … Skype!

Από nmpardakis 24 Φεβρουαρίου 2009

H Mαφία στην Ιταλία είναι τόσο μπροστά που έχει στραφεί στη τεχνολογία Voice over IP (φωνή μέσω διαδικτυακού πρωτοκόλλου) για να αποφύγει τυχόν ωτακουστές στα συμβατικά δίκτυα τηλεφωνίας. Αυτό έχει καταλάβει η ιταλική κυβέρνηση και επειδή ανησυχει  αρκετά, προσπαθεί μαζί με τη μονάδα δικαστικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Εurojust) να κάνουν μια μελέτh για τις μεθόδους υποκλοπής κλήσεων στο Skype. 

«Στόχος μας δεν είναι να εμποδίσουμε τους χρήστες να αξιοποιούν τη διαδικτυακή τηλεφωνία, αλλά το να εμποδίσουμε τους εγκληματίες να χρησιμοποιούν το Skype και άλλα συστήματα για το σχεδιασμό και την οργάνωση των παράνομων πράξεών τους» δήλωσε η Κάρμεν Μανφρέντα, εκπρόσωπος της Ιταλίας στη Eurojust, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» .

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Skype (η οποία ανήκει στην αμερικανική eBay) δήλωσε στο ότι η εταιρεία του είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Eurojust, στην οποία έχει ήδη δώσει εκτεταμένες εξηγήσεις για τις δυνατότητες της πλατφόρμας της και τις νομικές πτυχές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ