Το άγχος σκοτώνει το Sex

Από neolaia.gr Team 28 Ιανουαρίου 2009

Το άγχος και η κούραση είναι οι κύριοι λόγοι που ολοένα και περισσότερες γυναίκες αδιαφορούν για το σεξ όπως προκύπτει από δυο νέες έρευνες. Οι επιστήμονες τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Αυστραλία, πιστεύουν αφενός ότι δεν είναι δυνατόν μία γυναίκα να «λαχταράει» το σεξ συχνά γιατί το άγχος της καθημερινότητας σκοτώνει την σεξουαλική επιθυμία και μάλιστα στην πλειοψηφία των γυναικών.

Οι δύο έρευνες από τις οποίες προκύπτουν τα παραπάνω πορίσματα, έγιναν σε Ευρώπη και Αυστραλία. Στην ευρωπαϊκή έρευνα έλαβαν μέρος πάνω από 6.000 γυναίκες ενώ στην έρευνα του Πανεπιστημίου Deakin της Μελβούρνης έλαβαν μέρος περίπου 200 γυναίκες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα που έγινε στην Αυστραλία, οι σημερινές γυναίκες θεωρούν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα επειδή η διάθεσή τους για ερωτικές περιπτύξεις είναι μειωμένη και επειδή, όπως είπαν οι ίδιες, ακόμα και το προκαταρτικό ερωτικό παιχνίδι δεν ξυπνά τις ερωτικές διαθέσεις τους. Παρόμοια ήταν και τα πορίσματα της ευρωπαϊκής έρευνας γεγονός που όπως λένε οι επιστήμονες φανερώνει ότι το φαινόμενο είναι παγκόσμιο.

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Deakin, κ. Μαρίτα Μακέιμπ, η οποία και έκανε την έρευνα, αναφερόμενη στο κατά πόσο η αδιαφορία στον έρωτα είναι φυσιολογική συμπεριφορά είπε συγκεκριμένα: «Οι γυναίκες που ερωτήθηκαν ένοιωθαν ένοχες που δεν αποζητούσαν την σεξουαλική επαφή. Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας χαρακτηρίζει πλέον την πλειοψηφία των γυναικών γεγονός που ίσως σημαίνει ότι έστω και αν κάποτε αυτό θεωρούνταν αφύσικο σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είναι φυσιολογικό.»

Περισσότερα…

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ