Πληροφορίες για την Αίγυπτο

Από neolaia.gr Team 25 Ιανουαρίου 2009

Η Αίγυπτος είναι τόπος με πλούσια και σπουδαία ιστορία, μαγευτικές παραλίες, κρυστάλλινα νερά, ατέλειωτες ερήμους και εξωτικές οάσεις, καθιστώντας τη μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες στον κόσμο. Φημίζεται ιδιαίτερα για τα σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατά της, τα οποία δείχνουν τη σημαντική επιρροή που είχαν πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί και κουλτούρες στην ιστορία και τη φυσική παρουσία αυτής της χώρας, όπως ο Αιγυπτιακός, ο Ελληνικός, ο Ρωμαϊκός, η Προ-χριστιανικός και ο Ισλαμικός.

ΓΛΩΣΣΑ:

Αραβικά, επίσημη γλώσσα. Αγγλικά και Γαλλικά ομιλούνται από τις ανώτερες μορφωτικά τάξεις.

ΕΝΔΥΣΗ:

Από Απρίλιο μέχρι και Οκτώβριο συνιστάται να φοράτε καλοκαιρινά λεπτά ρούχα, καπέλο και άνετα παπούτσια. Οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν το προκλητικό ντύσιμο, ιδίως στις υπαίθριες αγορές και στις επισκέψεις σε μουσεία ή τζαμιά. Από το Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο θα πρέπει να φοράτε ελαφρά χειμερινά ρούχα. Χρήσιμο επίσης θα είναι να έχετε μαζί σας και βραδινά ρούχα μιας και όταν εισέρχεται κανείς στα εστιατόρια των ξενοδοχείων για το δείπνο είναι απαιτούμενα.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ:

Μουσουλμάνοι (κύρια Σουνίτες) 90%, Κόπτες Χριστιανοί 9%, Άλλοι Χριστιανοί 1%

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ:

Χρειάζεται βίζα και το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών από την ημέρομηνία εισόδου.

ΚΛΙΜΑ:

Ερημικό. Πολύ θερμά ξηρά καλοκαίρια και ήπιοι χειμώνες.

ΝΟΜΙΣΜΑ:

Η Λίρα Αιγύπτου: 100 Λίρες Αιγύπτου ισοδυναμούν περίπου με 13,85 Ευρώ. Δεν χρειάζεται όμως να αλλάξουμε νόμισμα, γιατί οι συναλλαγές γίνονται πολύ καλύτερα με Ευρώ.

Περισσότερα…