Εγκλήματα διαρκείας αναζητούν ουσιαστικά μέτρα!

Άλλοι οκτώ άνθρωποι προστέθηκαν, προχθές, στα θύματα του της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος. Τα αίτια της νέας πολύνεκρης τραγωδίας δεν έχουν ακόμη διευκρινισθεί και διερευνώνται από την επιτροπή εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που συνεστήθη έπειτα από εντολή του εισαγγελέα Πειραιά. Από το Λιμεναρχείο Περάματος συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ο τεχνικός ασφάλειας, ο χημικός μηχανικός και ο πλοίαρχος του δεξαμενοπλοίου, ενώ έως αργά χθες αναζητούνταν ο ιδιοκτήτης του συνεργείου των επισκευών και ο υπεύθυνος εργοδηγός. Όπως έγινε γνωστό, το πλοίο τελικά διέθετε τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ασφάλειας για τη διενέργεια των εργασιών.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, διαγράφονται από το Μητρώο Επιχειρήσεων Ναυπήγησης οι εταιρείες που εμπλέκονται στην πολύνεκρη τραγωδία. Η κυβέρνηση, πάντως, αρνείται να επιβάλει ουσιαστικά μέτρα ελέγχου και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων στη ζώνη του Περάματος παρ’όλο που ο αριθμός των θυμάτων όλο και μεγαλώνει. Ακούγεται μάλιστα πως μπορεί να δούλευαν εκείνη τη στιγμή και άτομα που δεν είχαν ΚΑΝ δηλωθεί!

Οι συνάδελφοι των οκτώ ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου Friendship Gas συγκρούσθηκαν με τα ΜΑΤ και άνδρες του Λιμενικού έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η οργή ξεχείλισε… το μόνο που περιμένουμε πλέον να δούμε είναι λύσεις και ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;