Η λεία των e-απατεώνων ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο

Διαβάσαμε σήμερα στα “Νέα” πως οι “e-απατεώνες” (όπως πολύ πετυχημένα τους αποκαλεί) βάζουν στις τσέπες τους κάθε χρόνο περίπου 5 εκατ. ευρώ! Πόσο πολύ μεγάλο ποσό, έτσι δεν είναι; Αλήθεια, πόσοι από εσάς λαμβάνετε mails που σαν αποστολέα έχουν τράπεζες, pay pal και όχι μόνο. Πόσα mail την ημέρα; Και όμως, όλα αυτά τους δίνουν 5 εκατ. ευρώ σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα πάλι με τα “Νέα” οι επιτήδειοι έχουν βελτιωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, καθώς τα παραπλανητικά μηνύματα είναι πιο προσεγμένα και πιο πιστευτά, με αποτέλεσμα περισσότεροι ανυποψίαστοι πελάτες να πέφτουν δυστυχώς στα δίχτυα της ηλεκτρονικής απάτης. Τόσο μεγάλη είναι η συχνότητα των επιθέσεων, ώστε οι τράπεζες αναγκάζονται να προειδοποιήσουν όλους τους πελάτες τους με ειδικά μηνύματα στις ιστοσελίδες τους, προκειμένου να μη δίνουν σε κανέναν τα προσωπικά στοιχεία τους.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τράπεζες, τα περισσότερα από τα παραπλανητικά μηνύματα αποστέλλονται από χώρες της Άπω Ανατολής και παραπέμπουν σε διαδικτυακούς τόπους που φιλοξενούνται ως επί το πλείστον σε χώρες της Ασίας.

Πάντως τι μπορούμε να κάνουμε για να μην πέσουμε σε παγίδα; Απλά να να μην απαντάμε καν στα παραπλανητικά mail και να μην ανακοινώνουμε σε κανέναν τα στοιχεία μας. Προσοχή…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΤΕΛ
93 - 88
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
0'
25 - 14
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;