ΕΣΗΕΑ: Οχι σε ειδική νομοθεσία

[singlepic=46,320,240,,]

Διαβάσαμε στο Έθνος:

Την πλήρη και κατηγορηματική του διαφωνία αναφορικά με οποιαδήποτε απόπειρα επιβολής ειδικής και αυστηρότερης νομοθεσίας για τη λειτουργία των blogs εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, πόσω μάλλον όταν «διαφαίνονται συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικές σκοπιμότητες χειραγώγησης».
Πιο συγκεκριμένα, το ΔΣ της Ενωσης εξηγεί ότι «το τελευταίο επεισόδιο σε blogs, όπου φέρονται αναμεμειγμένοι και δημοσιογράφοι, δεν προσφέρεται ούτε για γενικεύσεις αλλά ούτε και ως άλλοθι για τη θέσπιση γενικών και ειδικών διατάξεων, οι οποίες στην πραγματικότητα οδηγούν στον περιορισμό αυτών των ελευθεριών».
Ωστόσο, τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης, αφού εξέτασαν χθες διεξοδικά το θέμα, επισημαίνουν ότι «όσοι δημοσιογράφοι διαχειρίζονται, συμμετέχουν ή συνεργάζονται σε παντός είδους ιστοτόπους (blogs, ιστοσελίδες κ.λπ.) θα πρέπει να έχουν ταυτότητα και οπωσδήποτε να σέβονται τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην κατεύθυνση της αυτοδέσμευσης και αυτορύθμισης».
Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την άποψη -με αφορμή την αποκάλυψη της ταυτότητας του διαχειριστή του press-gr- ότι η «ελευθερία της έκφρασης στις μέρες μας κινδυνεύει περισσότερο από τους “προστάτες” της και όχι από εκείνους που την επικαλούνται».
Επισημαίνει ότι η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει στους πολίτες και ειδικότερα στους δημοσιογράφους απεριόριστες δυνατότητες πληροφόρησης, διατύπωσης και ανταλλαγής ιδεών. «Για τον λόγο, όμως, αυτόν ακριβώς», διευκρινίζει, «η χρήση των μέσων αυτών θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες που η δεοντολογία και η αυτοδέσμευση επιβάλλουν.
Η δικαστική έρευνα που γίνεται τις τελευταίες μέρες για καταχωρίσεις σε συγκεκριμένο «blog» δεν μπορεί να δώσει αφορμή για γενικευμένες κρίσεις, βεβιασμένα συμπεράσματα και πρόταση ή λήψη μέτρων. Εχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη και πρέπει να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΗΜ
54 - 50
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;