«Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

«Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»
από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην Αθήνα την πανευρωπαϊκή εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», το Σάββατο βράδυ, 20 Οκτωβρίου 2007 σε συνεργασία με τους «Responsible Young Drivers» (RYD) του Βελγίου, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε 3 μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, στην Αυτοκίνηση, στο ENVY και στο The HALL, έχοντας μεγάλη ανταπόκριση από το ελληνικό κοινό που ήταν κυρίως νέα άτομα.

Η κύρια αιτία για την ενέργεια αυτή είναι το ότι η χρήση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Περίπου 25 εθελοντές και στα 3 νυχτερινά κέντρα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της βραδιάς για να παροτρύνουν τους νέους να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που αποτελούσαν τον «οδηγό της παρέας του». Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής που εκπαίδευσε τους επικεφαλής των ομάδων εθελοντών στη χρήση των αλκοολομέτρων τα οποία διέθεσαν στον Ινστιτούτο, μετά απο αίτημά του, για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Περισσότεροι από 500 νέοι που είχαν έρθει με το δικό τους μεταφορικό μέσο υποσχέθηκαν να μην καταναλώσουν αλκοόλ και φόρεσαν ένα βραχιολάκι στον καρπό τους κατά την είσοδό τους στο κέντρο, έτσι ώστε να μπορέσουν να «δεσμευτούν» και να κάνουν ένα φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό τους. Οι νέοι που δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους δεν κατάφεραν να πάρουν τα δώρα που πρόσφερε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε όσους «περνούσαν» με επιτυχία το αλκοτέστ. Αρκετοί επίσης ήταν οι ευσυνείδητοι νέοι που ήρθαν με τα ΜΜΜ, με σκοπό την κατανάλωση αλκοόλ και την επιστροφή τους στο σπίτι με ασφάλεια.

Για την επιτυχή διεξαγωγή της ενέργειας συνεργάστηκαν με προθυμία αρκετοί φορείς, όπως ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, η BP Hellas Α.Ε., οι Αττικές Διαδρομές και η Αττική Οδός, καθώς και το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Sound Audio Engineering που προέβη στην παραγωγή video clip της παρουσίασης της εκδήλωσης στα κέντρα.
Η ενημερωτική καμπάνια της ενέργειας προβλήθηκε από τους χορηγούς επικοινωνίας, ΣΚΑΪ και MAD, ενώ το δημιουργικό και την παραγωγή για το τηλεοπτικό & το ρ/φ σποτ επιμελήθηκε η Ashley & Holmes και η Le Spot.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ι.Ο.ΑΣ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;