Πανελλήνιες 2017: Δηλώστε συμμετοχή εδώ!
Δηλώστε συμμετοχή!

Πανελλήνιες 2017

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η προθεσμία αφορά όλους τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη σχετική αίτηση-δήλωση, είτε από το Διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό τους.

Διαβάστε περισσότερα νέα για τις πανελλήνιες εξετάσεις! 

Η διαδικασία υποβολής έχει ως εξής:

Ο κάθε υποψήφιος θα συμπληρώνει την αίτηση-δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr , στο σύνδεσμο «Εξετάσεις», αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, οι σχετικές εγκύκλιοι με τα υποδείγματα των αιτήσεων-δηλώσεων αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια.

Σημειώνεται επίσης, ότι όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά, κατά περίπτωση, πρέπει έως τις 2 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Εξάλλου υπενθυμίζεται, ότι από φέτος οι υποψήφιοι από ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τεσσάρων μαθημάτων (δύο μαθήματα γενικής παιδείας και δύο μαθήματα ειδικότητας) σε κοινή ύλη και κοινά θέματα, θα μπορούν να διεκδικήσουν κοινό ειδικό ποσοστό θέσεων στα πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Ειδικά, οι υποψήφιοι με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ διεκδικούν εναλλακτικά: α) Το ανωτέρω κοινό ειδικό ποσοστό σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολή Πυροσβεστών, Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, είτε β) Ξεχωριστό ποσοστό θέσεων των εσπερινών ΕΠΑΛ μόνο σε ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ.

Επίσης, κατά την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι στο μηχανογραφικό δελτίο του Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, εκτός από τις σχολές και τμήματα που αντιστοιχούν στον τομέα εξέτασής τους, επιπλέον και μία κοινή Ομάδα σχολών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;