Θέλει σχέση ή όχι; Το στοιχείο που τα μαρτυρά όλα!
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν την απάντηση στο αιώνιο αυτό ερώτημα!

couple-cuddle-cute-i-love-you-Favim.com-2144219

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν την απάντηση στο αιώνιο αυτό ερώτημα!

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Adaptive Human Behavior and Physiology, τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό ενός άνδρα “δείχνουν” αν εκείνος θέλει να δεσμευτεί ή όχι.

Επιπλέον, η μελέτη έδειξε πως η μετάβαση από την εργένικη ζωή στη μόνιμη σχέση οδηγεί σε αλλαγή στα επίπεδα τεστοστερόνης.

«Η μελέτη μας παρέχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στους άντρες τα επίπεδα τεστοστερόνης προβλέπουν την προσωπική κατάσταση (relationship status) αλλά και ότι η προσωπική κατάσταση προβλέπει τα επίπεδα τεστοστερόνης» λέει η Sari M. van Anders από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στο Ανν Άρμπορ, μια από τους συντάκτες της μελέτης.

Η παραπάνω διαπίστωση δεν προκύπτει πρώτη φορά καθώς, στο παρελθόν, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ και το Πανεπιστήμιο του Γούστερ είχαν διαπιστώσει ότι οι άντρες που διατηρούν μόνιμη σχέση (για περισσότερο από έναν χρόνο) έχουν στον οργανισμό τους χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης συγκριτικά με εργένηδες ή με άντρες που βρίσκονται λίγο καιρό σε σχέση.

Η σχέση μεταξύ της συγκεκριμένης ορμόνης και της δέσμευσης έχει εντοπιστεί στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους καθώς οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι άνδρες που έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης είναι καλύτεροι φροντιστές και δεν επιδιώκουν σεξουαλικές σχέσεις με πολλές γυναίκες.

Lauren & Daniel // Married 1 Year

Σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν περισσότερα για την διαδικασία αυτή, οι ερευνητές μελέτησαν 79 νεαρούς άντρες, από τους οποίους ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με την ερωτική τους ζωή.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές μετρούσαν κάθε μήνα τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους βάσει δειγμάτων σάλιου.

Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά αποκαλυπτικά.

Όσοι από τους άνδρες ήταν δεσμευμένοι και είχαν μόλις χωρίσει ή είχαν περιστασιακές σχέσεις, έδειξαν αύξηση στα επίπεδα τεστοστερόνης τους.

Αντιθέτως, όσοι ήταν ελεύθεροι ή είχαν μόνο περιστασιακές σχέσεις είχαν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης σε σχέση με τους δεσμευμένους.

Τέλος, όσοι είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν πιο πιθανό να μπουν σε μια μόνιμη σχέση.

Τα αποτελέσματα συνδέεουν την χαμηλή τεστοστερόνη με τη μονογαμία στους άντρες, ενώ αντίθετα η υψηλή τεστοστερόνη έχει άμεση σχέση με την ερωτική ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;