Αυτή η έρευνα μόλις μας έδωσε έναν ΠΟΛΥ καλό λόγο να τρώμε φρούτα & λαχανικά!
Τα δεδομένα μίλησαν. Καιρός να αρχίσεις να τρως φρούτα και λαχανικά!

ασβέστιο

Τα δεδομένα μίλησαν. Καιρός να αρχίσεις να τρως φρούτα και λαχανικά!

Σύμφωνα με έρευνα, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να κάνει ιδιαίτερο καλό στην ψυχική μας υγεία εντός, μόλις, 2 εβδομάδων.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας συνέλεξαν δεδομένα από 171 νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 18-26 ετών, τους οποίους και χώρισαν σε τρεις ομάδες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό PLOS One.

Στην πρώτη ομάδα, οι συμμετέχοντες τρέφονταν ακριβώς όπως συνήθιζαν, στην δεύτερη ομάδα τους προσφερόταν επιπλέον μερίδες από φρέσκα φρούτα και λαχανικά ενώ στην τρίτη οι ερευνητές έδιναν στους εθελοντές κουπόνια για να αγοράσουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Επιπλέον, τα μέλη της τρίτης ομάδας λάμβαναν και υπενθυμίσεις για την αύξηση της κατανάλωσης τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα διήρκησε 2 εβδομάδες και ύστερα, πραγματοποιήθηκε εκτίμηση της ψυχολογίας των συμμετεχόντων, αξιολογώντας πράγματα όπως η διάθεση, η ζωντάνια, η κινητοποίηση και τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Όπως φάνηκε, οι εθελοντές που λάμβαναν τις επιπλέον μερίδες φρούτων και λαχανικών κατανάλωναν περισσότερο αυτά τα τρόφιμα, φτάνοντας τις 3,7 μερίδες ανά ημέρα, κατά μέσο όρο, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν βελτίωση σε χαρακτηριστικά της ψυχικής υγείας, όπως η ζωντάνια και η κινητοποίηση.

Ωστόσο, καμία ομάδα δεν παρουσίασε βελτίωση σε συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, για το οποίο θεωρούν οι ερευνητές πως φταίει η σύντομη χρονική διάρκεια της μελέτης.

Όμως, αναφέρουν πως τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν πως η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών μπορεί να ωφελήσει άμεσα την ψυχική υγεία, πράγμα που θα πρέπει να επιβεβαιώσουν μελλοντικές μελέτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;