Πόσες φορές έχουμε τυρρανηθεί προσπαθώντας να ξεκολλήσουμε την κέτσαπ από το μπουκάλι και εκείνη αρνείται να πέσει;
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κρίπα Βαρανάσι του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, κατάφεραν να βρουν έναν αρκετά ιδιαίτερο τρόπο να σταματήσουν αυτό το φαινόμενο.
Ανακάλυψαν ένα νέο πολύ ολισθηρο υλικό επίστρωσης, το οποίο δεν επιτρέπει στην σάλτσα να κολλήσει στο εσωτερικό μέρος του μπουκαλιού.
Σύμφωνα με το BBC, οι ερευνητές αναφέρουν πως η εφεύρεση τους είναι ασφαλής και μπορεί να μειώσει την σπατάλη που γίνεται στην κέτσαπ αυτήν την εποχή καθώς, πολλές φορές, το κομμάτι που “κόλλησε” στον πάτο, πετιέται μαζί με το μπουκάλι.
Το συγκεκριμένο υλικό μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα προϊόντα, όπως καλλυντικά, κόλλες, κτλ, όπου εμφανίζεται συχνά αντίστοιχο πρόβλημα.
Η νέα τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη για εφαρμογή από τις βιομηχανίες σε λίγα χρόνια.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Marketing
Πλήρης Απασχόληση
18-12-2023
Αθήνα