Άγιος Βαλεντίνος: Από τι κινδυνεύουν οι ερωτευμένοι;
Ο Άγιος Βαλεντίνος έρχεται αλλά οι αυστραλιανές αρχές προειδοποιούν τους ερωτευμένους που σκοπεύουν να γιορτάσουν και να προσέχουν!

Valentines_Day_Chocolates_from_2005

Ο Άγιος Βαλεντίνος έρχεται αλλά οι αυστραλιανές αρχές προειδοποιούν τους ερωτευμένους που σκοπεύουν να γιορτάσουν και να προσέχουν!

Σύμφωνα με την Αυστραλιανή Επιτροπή Καταναλωτών και Ανταγωνισμού (ACCC), οι απάτες τη συγκεκριμένη μέρα κοστίζουν στα θύματά τους περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη μορφή απάτης και περισσότερο κινδυνεύουν να στοχοποιηθούν οι 45άρηδες και άνω.

Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Facebook είναι προσφιλής τόπος δραστηριοποίησης των απατεώνων.

Οι καταγγελίες για απάτες που αφορούσαν κάποιο είδος διαδικτυακού εορτασμού την Ημέρα των Ερωτευμένων αυξήθηκαν κατά ένα τρίτο και πλέον μέσα στο 2016, σύμφωνα με την ACCC, και το χρηματικό ποσό που φέρεται ότι χάθηκε από τέτοιου είδους εξαπάτηση αυξήθηκε κατά σχεδόν τρία εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε σχέση με το 2015.

Το Παρατηρητήριο Απάτης συμβουλεύει:

– Ποτέ μη δίνετε πληροφορίες με προσωπικά οικονομικά στοιχεία και μη στέλνετε χρήματα σε κάποιον που έχετε γνωρίσει στο Διαδίκτυο.

– Αναζητήστε την αυθεντικότητα φωτογραφιών μέσω του Google Image. Να είστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί αν σας βγάλουν εκτός ιστοσελίδας για γνωριμίες καθώς οι απατεώνες προτιμούν να χρησιμοποιούν το προσωπικό ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή το τηλέφωνο για να μην τους εντοπίζουν.

– Μη στέλνετε προσωπικές σας φωτογραφίες με ακατάλληλο περιεχόμενο και μη χρησιμοποιείτε webcams για τέτοιου είδους φωτογραφίσεις καθώς μπορεί να πέσετε θύματα εκβιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;