Ακούς μουσική όταν γυμνάζεσαι; Δες γιατί πρέπει να το σταματήσεις!
Ίσως η μουσική να δίνει άλλο ρυθμό στην γυμναστική αλλά, σύμφωνα με επιστήμονες, υπάρχει μια αρνητική πλευρά που δεν σκεφτήκαμε!

running

Ίσως η μουσική να δίνει άλλο ρυθμό στην γυμναστική αλλά, σύμφωνα με επιστήμονες, υπάρχει μια αρνητική πλευρά που δεν σκεφτήκαμε!

Το θέμα είναι πως μπορεί σε κάποια φάση να μας αποσπάσει τόσο ο ρυθμός που θα τραυματιστούμε! Αυτό δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας, αλλά για πρώτη φορά η επίδραση των περισπασμών μελετήθηκε οργανωμένα σε εργαστήριο.

Σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα τους για τους περισπασμούς κατά την διάρκεια της άσκησης αλλά και τις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ζήτησαν από 14 έμπειρους δρομείς να τρέξουν σε διάδρομο.

νεύρα

Η διαδικασία είχε 3 φάσεις:

1. Οι συμμετέχοντες έτρεχαν κοιτάζοντας μια οθόνη που έβγαζε χρώματα και γράμματα.

2. Έτρεχαν ακούγοντας άτομα να εκφωνούν διάφορες λέξεις

4. Έτρεχαν χωρίς οπτικοακουστικά ερεθίσματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πρώτες δυο φάσεις τούς είχε ζητηθεί να παρατηρήσουν και να αναγνωρίσουν συγκεκριμένα ζεύγη γραμμάτων-χρωμάτων και λέξεων-φωνών αντίστοιχα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως στις δύο πρώτες φάσεις του πειράματος ασκούσαν δύναμη στα πόδια τους με πιο έντονο ρυθμό, συγκριτικά με την τρίτη φάση.

Ακόμη, ανάσαιναν πιο βαριά και οι παλμοί τους αυξήθηκαν περισσότερο.

Στη δεύτερη φάση παρατήρησαν πως δέχονταν ισχυρότερους κραδασμούς, δηλαδή χτυπούσαν τα πόδια τους με περισσότερη δύναμη στο έδαφος.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Ακαδημαϊκών Φυσιάτρων (AAP).

Μπορεί η έρευνα να μην εξέτασε απαραίτητα το ζήτημα των τραυματισμών, όμως οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο κίνδυνος αυτός υπάρχει, ιδιαίτερα εάν τα ερεθίσματα είναι πολλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;