Οι περισσότεροι από εμάς πετούσαμε τα τσόφλια αφού τα αδειάζαμε από το εσωτερικό του αυγού. Μήπως, όμως, η συνήθεια αυτή είναι λάθος;
Η απάντηση είναι πως ναι. Η κατανάλωση του κελύφους των αυγών έχει θρεπτική αξία, καθώς αποτελείται από 90% καθαρό ασβέστιο.
Ένα τσόφλι αυγού περιλαμβάνει περίπου 2 γραμμάρια ασβεστίου, δηλαδή 2 με 4 φορές την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.
Αξίζει να σημειωθεί, όμως, πως δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμά. Πρέπει να βράζονται έτσι ώστε να εξοντωθούν οι μικροοργανισμοί και έπειτα να ψηθούν στον φούρνο στους 90 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Μόλις τα ψήσουμε, τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν εντελώς σκόνη και τα προσθέτουμε σε καμία ζύμη (πίτσας, ζυμαρικών, κτλ).
Προσοχή, δεν πρέπει να καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες γιατί μπορεί να γίνουν επιβλαβή.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπηρεσίες Εστίασης
Εποχιακή Εργασία
21-12-2023
Μυκονος
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά