Όσκαρ 2017 β' γυναικείου ρόλου: Υποψήφιες, Φαβορί, Νικήτρια
Τα Όσκαρ 2017 πλησιάζουν! Ας δούμε ποιες είναι υποψήφιες για το βραβείο β' γυναικείου ρόλου, ποιες είναι τα φαβορί και φυσικά ποια είναι η νικήτρια!

Oscars-2017-89th-Academy-Awards

Τα Όσκαρ 2017 πλησιάζουν! Ας δούμε ποιες είναι υποψήφιες για το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου, ποιες είναι τα φαβορί και φυσικά ποια είναι η νικήτρια!

(το παρόν άρθρο θα ενημερωθεί την ημέρα των αποτελεσμάτων)

Ας δούμε ποιες είναι υποψήφιες λοιπόν για τα Όσκαρ 2017!

Όσκαρ 2017: Viola Davis, Fences

Our @FencesMovie cast signed memorabilia to support @sagaftraFOUND literacy programs in @SAGawardsAuction. Bid now. (Link in Bio)

A photo posted by Viola Davis (@violadavis) on

Η Viola Davis γεννημένη στις 11 Αυγούστου 1965 είναι Αμερικανίδα ηθοποιός.

Γνωστή κυρίως ως ηθοποιός του θεάτρου, η Ντέιβις κέρδισε βραβείο Τόνι β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο θεατρικό έργο King Hedley II (2001). Το 2010 ξαναβραβεύτηκε με Τόνι α’ γυναικείου ρόλου για το έργο Fences.

Έχει επίσης εμφανιστεί σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες όπως Traffic (2000), Antwone Fisher (2002), Solaris (2002) και Αμφιβολία (Doubt, 2008).

H μόλις οκτώ λεπτών ερμηνεία της στην ταινία, της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου.

#HTGAWM roll call! Where are you watching from? #FreeAnnalise #TGIT

A photo posted by Viola Davis (@violadavis) on

Το 2011 πρωταγωνίστησε στην καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία Υπηρέτριες (The Help) και βραβεύτηκε με Screen Actors Guild Award, ενώ έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA α’ γυναικείου ρόλου.

Συμπεριελήφθη στη λίστα που εξέδωσε το περιοδικό Time για τα «Πρόσωπα με τη Μεγαλύτερη Επιρροή Παγκοσμίως» για το έτος 2012.

Το 2017 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Fences και προτάθηκε για το Όσκαρ  και για το BAFTA Β’ Γυναικείου ρόλου.

Thank you #HFPA for the honor and recognizing the preeminent work of #AugustWilson! Congratulations to all the winners and nominees! #GoldenGlobes2017 ?@Mertalas & @MacPiggott

A photo posted by Viola Davis (@violadavis) on

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα φαβορί στην κούρσα των Όσκαρ 2017 αφού η ερμηνεία της είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Όσκαρ 2017: Naomie Harris, Moonlight

With another cast member of #moonlight … Mr #andreholland a true gentleman, with the worlds most soothing voice and the kindest soul. I’m not sure how I lucked out to be working with this amazing group of people!! #grateful

A photo posted by Naomie Harris (@naomieharris) on


Η Naomie Harris είναι νέα, ταλαντούχα και πρόκειται σίγουρα για το next big thing. Μπορεί η ερμηνεία της να είναι εξαιρετική στο Moonlight αλλά οι πιθανότητες όντως να κερδίσει είναι μάλλον λίγες.

Τουλάχιστον κέρδισε μια υποψηφιότητα που σίγουρα της άξιζε και είμαστε σίγουροι πως εάν τελικά δε κερδίσει τώρα, στο άμεσο μέλλον θα κερδίσει πολλά Όσκαρ.

At the Oscar luncheon today with @mahershalaali … So much to smile about! So grateful!! ????

A photo posted by Naomie Harris (@naomieharris) on

Όσκαρ 2017: Nicole Kidman, Lion

#nicolekidman

A photo posted by Nicole Mary Kidman ? (@nicole_kidman_oficial) on

H Νικόλ Κίντμαν γεννημένη στις 20 Ιουνίου 1967 είναι βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός. Το 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Αφού έκανε αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η Κίντμαν έκανε το ντεμπούτο της στο θρίλερ Κρουαζιέρα στην Άκρη του Τρόμου (Dead Calm, 1989).

#keithurban #devpatel #nicolekidman credits to @devpatelit

A photo posted by Nicole Mary Kidman ? (@nicole_kidman_oficial) on

Έκτοτε, η καριέρα της ηθοποιού έχει αναπτυχθεί αρκετά. Οι ερμηνείες της σε αρκετές ταινίες, όπως τα Έτοιμη για Όλα (To Die For, 1995), Moulin Rouge! (2001) και Οι Ώρες (The Hours, 2002), επιβραβεύτηκαν με πολλά βραβεία και πολύ καλές κριτικές.

Το 1999 πρωταγωνίστησε μαζί με τον τότε συζυγό της Τομ Κρουζ, στην τελευταία ταινία του Στάνλει Κιούμπρικ, Μάτια Ερμητικά Κλειστά (Eyes Wide Shut, 1999), ενώ το 2002 απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, ερμηνεύοντας την Σατίν, μια χορεύτρια στο γνωστό παριζιάνικο καμπαρέ Moulin Rouge! (2001), στην ταινία με τον ομώνυμο τίτλο

Hi! Good morning babes #nicolekidman

A photo posted by Nicole Mary Kidman ? (@nicole_kidman_oficial) on

Το 2003 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Οι Ώρες (2002).

Τον ίδιο χρόνο, η Κίντμαν απέσπασε το Αστέρι της στην Οδό της Δόξας στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια.

Μάλλον δεν είναι μεγάλο φαβορί για το συγκεκριμένο βραβείο αλλά σίγουρα η υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2017 της άξιζε.

Όσκαρ 2017: Octavia Spencer, Hidden Figures

“YOU KNOW – the one that always wears Tadashi Shoji…” @brandoncardet ? #octaviaspenser #tadashishoji #thingsgayssay

A photo posted by SCOTT ?STUDENBERG (@scottlovespalmtrees) on

Η Οκτάβια Σπένσερ  γεννημένη το 1970 είναι Αμερικανίδα ηθοποιός. Έχει παίξει σε πραγματικά πολλές ταινίες με εξαιρετικές ερμηνείες με αποκορύφωμα το γεγονός ότι έχει κερδίσει Όσκαρ για τη ταινία Υπηρέτριες το 2011.

Το Hidden Figures μπορεί να τις έφερε μια ακόμη υποψηφιότητα για τα Όσκαρ 2017 αλλά έχει λίγες πιθανότητες όντως να το κερδίσει. Βεβαίως, μπορεί να γίνει και η ανατροπή διότι μιλάμε για μια ηθοποιό που πραγματικά αξίζει μια τέτοια αναγνώριση.

 

Όσκαρ 2017: Michelle Williams, Manchester by the Sea

“YOU KNOW – the one that always wears Tadashi Shoji…” @brandoncardet ? #octaviaspenser #tadashishoji #thingsgayssay

A photo posted by SCOTT ?STUDENBERG (@scottlovespalmtrees) on

Η Μισέλ Ουίλιαμς  γεννημένη στις 9 Σεπτεμβρίου 1980 είναι Αμερικανίδα ηθοποιός.

Αφού ξεκίνησε την καριέρα της με τηλεοπτικές εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Ουίλιαμς έγινε παγκοσμίως γνωστή με το ρόλο της Τζεν Λίντλεϊ στην τηλεοπτική νεανική δραματική σειρά Νεανικές Ανησυχίες (Dawson’s Creek), τον οποίο υποδύθηκε από το 1998 μέχρι το φινάλε της σειράς το 2003. Εν τω μεταξύ πρωταγωνίστησε και σε κινηματογραφικές ταινίες όπως Halloween H20: Είκοσι Χρόνια Μετά (H20: 20 Years Later, 1998), Dick (1999) και Η Γενιά του Πρόζακ (Prozac Nation, 2001).

Από τη δεκαετία του 2000, η Ουίλιαμς ξεκίνησε να εμφανίζεται κυρίως σε δραματικές, ανεξάρτητες ταινίες για τις οποίες έλαβε διθυραμβικές κριτικές.

#michellewilliams in @louisvuitton by @nicolasghesquiere

A photo posted by Kate Young (@kateyoung) on

Μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα της ήταν η ταινία Το μυστικό του Brokeback Mountain (Brokeback Mountain, 2005), για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στις ταινίες I’m Not There (2007), Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης (Synecdoche, New York, 2008) και Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island, 2010) σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε.

Το 2010 πρωταγωνίστησε στο αισθηματικό δράμα Blue Valentine και για την ερμηνεία της έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το 2011 βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Επτά Μέρες με τη Μέριλιν (My Week with Marilyn) και έλαβε μία ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Το δεύτερο μεγάλο φαβορί για τα Όσκαρ 2017 καθώς η ερμηνεία της στο Manchester by the Sea είναι σίγουρα εξαιρετική. Επιπλέον έχει μέχρι στιγμής μόνο υποψηφιότητες και κανένα Όσκαρ. Μήπως ήρθε η στιγμή της;

#HeathLedger and #MichelleWilliams’ daughter, Matilda, has grown up a lot since her father’s passing. Click the link in our bio to see how different she looks today! (?: Getty Images) http://bit.ly/2kBMnsU

A photo posted by @closerweekly on

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;