Το τραγικό παρασκήνιο του πιο διάσημου ρόλου της Τζούντι Γκάρλαντ
Οι περισσότεροι θυμόμαστε τη Τζούντι Γκάλραντ από το ρόλο της στο Μάγο του Όζ.

la-et-mn-judy-garland-wizard-of-oz-tribute-oscars-liza-minnelli-20140224

Οι περισσότεροι θυμόμαστε τη Τζούντι Γκάλραντ από το ρόλο της στο Μάγο του Όζ.

Μπορεί να ήταν μόλις 16 χρονών αλλά μάγεψε με την ερμηνεία της μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου μέχρι σήμερα αυτή η ταινία θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ωστόσο όσο “ρόδινο” και αν είναι το σενάριο της ταινίας, το παρασκήνιο είναι πολύ σκοτεινό.

Η ίδια έφυγε από τη ζωή πολύ νωρίς και ποτέ δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάτι σχετικό, ωστόσο τα έγγραφα που βρέθηκαν από προσωπικές της σημειώσεις αποκαλύπτουν τα πιο σκοτεινά μυστικά που δεν αποκάλυψε ποτέ.

Σύμφωνα με το σύζυγο της ηθοποιού, η πραγματικότητα πίσω από αυτή τη σκηνή έκρυβε μια πολύ ζοφερή κατάσταση που βίωσε η ανήλικη Γκάρλαντ. Ο Σιντ Λουφτ, ο σύζυγος της Γκάρλαντ που πέθανε το 2005 είχε κρατήσει κάποια χειρόγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και σε αυτά περιέγραφε πως οι ηθοποιοί παρενοχλούσαν σεξουαλικά την ηθοποιό.

Έκαναν τη ζωή της Τζούντι άθλια βάζοντας τα χέρια τους κάτω από το φόρεμά της», γράφει σε ένα απόσπασμα που αναπαράγει ο Guardian. «Οι άνδρες ήταν 40 ετών ή και μεγαλύτεροι και πίστευαν ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν με ότι και αν έκαναν επειδή ήταν τόσο μικροί», προσθέτει. Τα χειρόγραφα και οι προσωπικές σημειώσεις του Λουφτ με το παρασκήνιο της ταινίας περιλαμβάνονται σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες και τιτλοφορείται «Judy and I: My Life with Judy Garland».

Το 1967, η ίδια η Γκάρλαντ είχε δηλώσει πως ήταν μέθυσοι και πως είχαν συνεχώς προβλήματα με την αστυνομία όταν δεν έκαναν γυρίσματα. Αρκετοί από τους συντελεστές της ταινίας είχαν επίσης αποκαλύψει πως οι ηθοποιοί συμμετείχαν σε οργιώδεις συναντήσεις με ιερόδουλες στο ξενοδοχείο που διέμεναν και πως παρενοχλούσαν το προσωπικό. Μια άλλη μαρτυρία αναφέρει πως ένας από αυτούς προσπαθούσε επίμονα να βγει ραντεβού με την ανήλικη πρωταγωνίστρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
  
  
 1