Έτερος Εγώ: 4+1 λόγοι που αξίζει να δεις την ελληνική ταινία δράσης!
Το Έτερος Εγώ είναι η νέα ελληνική ταινία δράσης του Σωτήρη Τσαφούλια και αυτοί είναι μερικοί από τους πολλούς λόγους που αξίζει να τη δεις!

Το Έτερος Εγώ είναι η νέα ελληνική ταινία δράσης του Σωτήρη Τσαφούλια και αυτοί είναι μερικοί από τους πολλούς λόγους που αξίζει να τη δεις!

1.Για την υπόθεση

Συνοπτικά η ιστορία έχει ως εξής: Το 2015 γίνονται πέντε φόνοι που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ο δολοφόνος αφήνει στο τόπο του εγκλήματος αρχαία ρητά του Πυθαγόρα.

Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους.

Μπορεί να έχεις δει αρκετά αστυνομικά θρίλερ, μπορεί να σου θυμίσει σε κάποια σημεία το concept του Seven αλλά ένα αντίστοιχο ελληνικό αστυνομικό θρίλερ σίγουρα δεν έχεις δει. Το γεγονός ότι η ιστορία δένει με βάση τον Πυθαγόρα σίγουρα θα σε γοητεύσει.

10265560_373369932869490_1991067258581831058_o

2. Για τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Εντάξει οι αδυναμίες δεν κρύβονται και εμείς έχουμε ξεκάθαρα στον Πυγμαλίωνα διότι δε μας έχει απογοητεύσει ποτέ.

Ανέλαβε ένα ρόλο, τον οποίο κατάφερε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, χωρίς καμία υπερβολή και μακριά από κλισέ. Απλά εξαιρετικός.

3. Για τον σκηνοθέτη & σεναριογράφο, Σωτήρη Τσαφούλια

Ο νέος σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας είχε μια πρωτότυπη ιδέα και τη μετέφερε σε εμάς εξαιρετικά. Μπορούμε να φανταστούμε πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει κανείς μια ταινία δράσης στην Ελλάδα (γι’ αυτό ίσως υπάρχουν ελάχιστες).

Να σημειωθεί εδώ ότι είναι η δεύτερη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια που και πάλι συνεργάζεται με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Η πρώτη ονομάζεται “Κοινός Παρονομαστής”

pegasus_LARGE_t_1581_106618333

4. Γιατί δεν είναι μια ακόμη ελληνική ταινία

Μπορεί το “Έτερος Εγώ” να μην καταφέρνει να ξεφύγει από κάποια σεναριακά κλισέ αλλά στο σύνολο του κάνει τη διαφορά. Τόσο για το τρόπο που “κυλάει” το σενάριο, όσο και σκηνοθετικά.

+1 για το πιο αναπάντεχο guest star…τον François Cluzet

Μπορεί η εμφάνιση του να είναι μικρή αλλά είναι ουσιαστική για την πορεία της ταινίας.

Απλά δε γίνεται να μη το βάλεις στο +1 γιατί είναι ο François Cluzet, ένας από τους πιο περιζήτητους γάλλους ηθοποιούς αυτή τη στιγμή και έπαιξε σε μια ελληνική ταινία με μεράκι!

Γιατί τελικά να δεις το Έτερος εγώ;

Πέρα από όλα τα παραπάνω,  χωρίς υπερβολές, εάν θέλεις να δεις μια ταινία με σωστά εφέ, πλοκή, ανατροπή στο σενάριο που θα διατηρήσει το ενδιαφέρον σου και θα κάνει την ώρα σου να περάσει ευχάριστα, το Έτερος Εγώ είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Οι συντελεστές 

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Σωτήρης Τσαφούλιας

Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Αννα Καλαϊτζίδου, Kόρα Καρβούνη, Βασίλης Ρίσβας, Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Δημήτρης Μαύρος, Μαίρη Νέγρη, Ιάσωνας Παπαματθαίου, Ηλίας Πετροπουλέας, Έλενα Τυρέα, Βασίλης Τσιγκριστάρης και Σωκράτης Αλαφούζος

Guest star: Francois Cluzet

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής

Μουσική: Κώστας Μαραγκός

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης, Γιώργος Γεωργόπουλος

Ήχος: Γιάννης Αντύπας

Production Designer: Ηλίας Λεδάκης

Κοστούμια: Άγις Παναγιώτου

Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης

Executive producer: Φένια Κοσοβίτσα

Παραγωγή: Green Dragon & Blonde

19 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
ΗΜ
54 - 50
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;