7 συνταγές για σούπες βελουτέ που θα ζεστάνουν το είναι σου!
Για τις ημέρες που δεν μπορείς να κουνήσεις τα άκρα σου από το κρύο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι ένα ζεστό ρόφημα ή μια "μπομπάτη" βελουτέ σούπα!

7191104180_0fb4353138_b

Για τις ημέρες που δεν μπορείς να κουνήσεις τα άκρα σου από το κρύο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι ένα ζεστό ρόφημα ή μια “μπομπάτη” βελουτέ σούπα!

Το ρόφημα είναι καλό και ζεστό, ωστόσο, δεν σε “κρατάει’ για ώρα. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλίσεις στον οργανισμό σου κάτι που να τον γεμίσει βιταμίνες και ενέργεια για να σε ζεστάνει και να επιβιώσεις αυτό το βάναυσο κρύο.

Κρεμμυδόσουπα βελουτέ

how-make-creamy-roasted-vidalia-onion-soup

Υλικά

1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή βοδινού
3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

Οδηγίες

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με λάδι που καίει τοποθετείς τα κρεμμύδια και, μόλις ροδίσουν, προσθέτεις το κρασί. Ανακατεύεις καλά και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, βάζεις το αλεύρι και έπειτα από 3′ το ζωμό.
Αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις την πάπρικα και μαγειρεύεις για άλλα 20′ σε σιγανή φωτιά.
Πολτοποιείς τη σούπα, την τοποθετείτε ξανά στην κατσαρόλα και, μόλις η υφή της γίνει βελούδινη, αποσύρεις από τη φωτιά. Τη σερβίρεις ζεστή με ψημένο ψωμί.

Σούπα βελουτέ με φακές

φακεσ βελουτέ

Υλικά
1½ φλυτζάνια φακή χοντρή
1000 ml. ζωμό λαχανικών
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 φύλλα δάφνης
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 φλούδα πορτοκαλιού
4-5 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο
Πιπέρι
Αλάτι

Οδηγίες

Πλένεις και καθαρίζεις την φακή.
Την βάζεις να βράσει σε αρκετό νερό μαζί με το ένα δαφνόφυλλο.
Μόλις βράσει την σουρώνεις.
Βάζεις την κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνεις το ελαιόλαδο μόλις κάψει προσθέτεις το καρότο, την πορτοκαλόφλουδα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε ελάχιστα,προσθέτεις τις φακές και συνεχίζεις για 4-5 λεπτά.
Προσθέτεις το ξύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αφήνεις την φακή να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει.
Αφαιρείς το κλαράκι του δενδρολίβανου, την πορτοκαλόφλουδα και την δάφνη.
Την πολτοποιείς στο μπλέντερ και σερβίρεις με μερικές σταγόνες μπαλσάμικο,μία κουταλιά ελαιόλαδο και κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Σούπα βελουτέ με πατάτα

Cream_of_potato_soup_(1)

Οδηγίες

600 γρ πατάτες
1 καρότο
1 πράσο
1 κρεμμύδι
500 μλ ζωμό λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
κανέλα
κάρυ
αλάτι, πιπέρι
λάδι

Οδηγίες

Ξεφλουδίζεις τα λαχανικά και τα κόβεις σε μικρά κομματιά.
Τα μαγειρεύεις σε λάδι για 5 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνεις τα μπαχαρικά και το ζωμό.
Βράζεις για 25 με 30 λεπτά.
Τέλος προσθέτεις την κρέμα γάλακτος.
Τα χτυπάς στο μίξερ και τελείωσες!

Σούπα βελουτέ με μπρόκολο

Vegan_kreme_of_broccoli_soup

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
8 φλιτζάνια μπρόκολο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα
Μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Λιώσε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.
Πρόσθεσε το μπρόκολο και το ζωμό, σκέπασε και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
Ρίξε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι τη μέση και ανακάτεψε μέχρι να γίνει σαν πουρές.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά λιώσε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακάτεψε με το αλεύρι και πρόσθεσε το γάλα.
Ανακάτεψε μέχρι να πήξει και πρόσθεσε μετά τη σούπα.
Πασπάλισε με πιπέρι και σέρβιρε.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια

shutterstock_203936377

Υλικά

1 1/4 κιλό άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε λιπαρά
1 συσκευασία μανιτάρια (σιτάκε) καθαρισμένα χωρίς το κοτσάνι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια με το χυμό λεμονιού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου με τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια (σιτάκε) και το σκόρδο και άφησέ τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι.

Πρόσθεσε τα κομμένα μανιτάρια και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.

Αλατοπιπέρωσε.

Πολτοποίησε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ και βάλε πίσω στην κατσαρόλα και ανακάτεψε με την κρέμα γάλακτος.

Σιγόβρασε για 2 λεπτά, πρόσθεσε το κόλιανδρο και αλατοπιπέρωσε.

Σέρβιρε με γαρνιτούρα από σοταρισμένα μανιτάρια και μαϊντανό.

Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι

Vegan_Cream_of_Cauliflower_Soup_(8383040989)

Υλικά

1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας ψημένο σκόρδο αρωματισμένο με ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 συσκευασία ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά ξηρό σέρι

Οδηγίες

Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βάλε το κουνουπίδι σε ένα μικρό ταψί, ρίξε λάδι από πάνω, μοσχοκάρυδο,σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.
Ψήσε το κουνουπίδι στον προθερμασμένο φούρνο ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει από 30 έως 40 λεπτά.
Βγάλε από το φούρνο και άφησέ το στην άκρη.
Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για περίπου 10 λεπτά.
Πασπάλισε τα κρεμμύδια με αλεύρι και ανακάτεψε.
Σιγά-σιγά ρίξε το ζωμό κοτόπουλου και το γάλα στο τηγάνι και ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι όλο το αλεύρι να διαλυθεί.
Άφησέ το να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά.
Ανακάτεψε το σέρι και το καβουρδισμένο κουνουπίδι και σέρβιρε.

Σούπα βελουτέ με καρότο

Cream_of_Carrot_Soup_(4129540261)

Υλικά

2½ κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1.5 λίτρο ζωμό κότας
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι σκόρδο σε κόκκους
60 γραμμάρια κονσερβοποιημένα πράσινα τσίλι σε κύβους
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βάλε τα καρότα σε ένα ταψί, ρίξε από πάνω λάδι και ανακάτεψε.
Πασπάλισε με 1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ψήσε τα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το πάχος των καρότων.
Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σόταρε το κρεμμύδι.
Πρόσθεσε τις πατάτες, τα ψητά καρότα, το ζωμό κότας, το τζίντζερ, το κύμινο, τις πιπεριές τσίλι και το σκόρδο.
Σκέπασε την κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ή έως ότου όλα τα λαχανικά είναι μαλακά.
Αφαίρεσε το καπάκι και σιγόβρασε για άλλα 10 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να γίνει πουρές.
Μετάφερε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, ρίξε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε.
Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.

Δες ακόμη: Πως μπορείς να κάνεις την τέλεια κολοκυθόσουπα σε 6 βήματα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 3 
 0 
 0 
 0