Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: 10 πρωτότυπες συνταγές για να τους τρελάνεις όλους!
Θα κάνεις πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και έχεις αγχωθεί; Μην ανησυχείς καθόλου! Βρήκαμε 10 πρωτότυπες συνταγές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

3376958945_707bfbd971_b

Θα κάνεις πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και έχεις αγχωθεί; Μην ανησυχείς καθόλου! Βρήκαμε 10 πρωτότυπες συνταγές που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει και τρέλανέ τους όλους!

Σαλάτες

Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη σαν τούρτα

Τι χρειαζόμαστε:
4 πατάτες
4 παντζάρια
4 καρότα
4 αυγά
1 κούπα μαγιονέζα
2-3 κρεμιδάκια φρέσκα
Λίγο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξύδι
1. λεμονι
Λίγο λαδι
Αλάτι – πιπέρι

Βήμα 1) Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμιδάκι, το λεμονι, το λαδι και το αλατοπιπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει.
Βήμα 2) Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λαδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3) Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λεμονι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 4) Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τούς κροκούς (οι κροκοί θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).
Βήμα 5) Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα
Βήμα 6) Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. ρίχνουμε με την σειρά : ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΑΝΗΘΟ, τούς ΚΡΟΚΟΥΣ και το ΑΣΠΡΑΔΙ. Μετά μία λεπτή στρώση ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΚΑΡ0ΤΟ. Μετά μία λεπτή στρώσει ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΠΑΝΤΖΑΡΙ. Μετά μία λεπτή στρώσει ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την ΠΑΤΑΤΑ.
Βήμα 7) Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Σαλάτα με ρόκα, ρόδι και μέλι

Τι χρειαζόμαστε:
3 ματσάκια ρόκα (μόνο τα φύλλα)
1 ρόδι
6 μεγάλα σύκα παστά
3/4 ποτηριού φουντούκια
2 δάκτυλα του ποτηριού ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά μέλι
λίγο μαλακό κατσικίσιο τυρί (προεραιτικό)

Βήμα 1 1) Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τη ρόκα.
Βήμα 2 2) Κόβουμε στη σαλατιέρα τα φύλλα μόνο (κατά προτίμηση με το χέρι).
Βήμα 3 3) Ξεσποριάζουμε το ρόδι,
Βήμα 4 4) κόβουμε τα σύκα σε κομματάκια, μοιράζουμε τα φουντούκια στη μέση και τα κρατάμε ξεχωριστά από τη ρόκα.
Βήμα 5 5) Κτυπάμε καλά το λάδι, το ξύδι και το μέλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Βήμα 6 6) Περιχύνουμε με το dressing τα φύλλα ρόκας και ανακατεύουμε.

Πρώτα πιάτα!

Quiche Lorraine με μανιτάρια και μπρόκολο
Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο ανάλατο κατευθείαν από το ψυγείο και κομμένο σε κομμάτια
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
6-7 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
300 γρ. φρέσκο μπρόκολο (μόνο τις φούντες) βρασμένο για 10 λεπτά
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 αυγά μεγάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
τριμμένο κίτρινο τυρί
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Πώς το κάνουμε:
Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε.
Βάζουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 26 εκ. και την απλώνουμε με τα δάχτυλα (είναι πολύ αφράτη) ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά.
Καλύπτουμε με ασημόχαρτο, ρίχνουμε όσπρια ή ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το ασημόχαρτο μαζί με τα όσπρια και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Τσιγαρίζουμε το σκόρδο μαζί με το βούτυρο και το λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε για 3-5 λεπτά και προσθέτουμε το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε τη γέμιση στη ψημένη βάση, την απλώνουμε με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oC για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκε. Λίγο πριν το τέλος, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τυρί.

Κις με πράσα και ζαμπόν

ι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο σφολιάτα
2 πράσα μεγάλα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
40 γρ. βούτυρο η μαργαρίνη
100 ml. κρασί λευκό
100 γρ. φέτα ή blue cheese ή τυρί γκοργκοτζόλα
100 γρ. ζαμπόν ή μπέικον
200 ml. κρέμα γάλακτος
2-3 κρόκους αυγών
αλάτι
πιπέρι

Πώς το κάνουμε:
Ζεσταίνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και σωτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί.
Συνεχίζετε το βράσιμο εώς ότου εξατμιστούν τα υγρά.
Αφήνετε το μείγμα πράσων κρεμμυδιών να κρυώσει αλατοπιπερώνετε προσθέτετε την φέτα ή το blue cheese ή τυρί γκοργκοτζόλα λιωμένη με πιρούνι και το μπέικον ή το ζαμπόν ψιλοκομμένο και ανακατεύετε
Στρώνετε μια φόρμα για τάρτα με τη σφολιάτα και κόβετε τα περισσεύματα.
Ρίχνετε το μείγμα των σωταρισμένων λαχανικών απλώνοντας το μέσα στη ζύμη.
Χτυπάτε σε ενα μπόλ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους πάνω απο τη γέμιση της τάρτας και ψήνετε στους 200ο C για 1 ωρα και 5 λεπτά.

Μανιτάρια portobello γεμιστά στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:
5 μανιτάρια portobello (1/2 κιλό περίπου)
1 φρέσκο κρεμυδάκι ολόκληρο ψιλοκομμένο
1 μέτρια ντομάτα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο στόν τρίφτη
1 κουτ.γλ.κοφτό μουστάρδα
1/2 κουτ.γλ.κοφτό άσπρο πιπέρι
1/2 κουτ.γλ.κοφτό μαύρο πιπέρι
1 κουτ.σούπας παρθένο ελαιόλαδο
0,5-1 κουτ.σούπας ξύδι balsamico
1/2 κύβο λαχανικών
5 φέτες ζαμπόν για τόστ
5 φέτες καπνιστό μπέικον
100 γρ. τριμμένο τυρί regato ή κεφαλοτύρι
4-5 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό.(προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια καθαρή πετσέτα, ή καλύτερα αφαιρούμε την μαύρη επιδερμίδα πού έχουν στην πάνω πλευρά και κόβουμε σύριζα το κοτσάνι τους αν έχουν.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από τα αλλαντικά και τα τυριά και φτιάχνουμε μία μαρινάτα.
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί ανάποδα σαν πιατάκια και τα περιχύνουμε ένα-ένα με την μαρινάτα.
Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα περίπου να μαριναριστούν.
Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με την μισή ποσότητα του τυριού και τοποθετούμε στο κάθε ένα από μία φέτα αλλαντικών και στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στούς 200 βαθμούς στον αέρα και βάζοντας το ταψί στην μέση του φούρνου, ψήνουμε για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό εάν θέλουμε και σερβίρουμε ζεστά, συνοδεία με ένα καλό κρασί της αρεσκείας σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά,μπορούμε να τυλίξουμε κάθε μανιτάρι ξεχωριστά σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και να τα ψήσουμε στην σχάρα με τον ίδιο τρόπο με αποτέλεσμα να γίνονται πιό ζουμερά και αφράτα.

Κυρίως πιάτα!

Πέννες αλ πόλο

Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο πέννες
250γρ. παρμεζάνα (διαλέξτε κάποια πικάντικη ποικιλία)
2 φιλετάκια στήθος κοτόπουλο
3 πολύχρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμενο πιπέρι
κάρυ

Πώς το κάνουμε:
Βράζετε τις πέννες περίπου 6-7 λεπτά υπολογίζοντας να είναι σχετικά σκληρές (al dente)(δεν τις περιχύετε στο τέλος με βούτυρο).
Παράλληλα βγάζετε τα μανιτάρια από την κονσέρβα κι αφού τα στραγγίξετε τα αδειάζετε σε ένα μικρό τηγανάκι το όποιο έχει κάψει και τα τσιγαρίζετε (προσοχή χωρίς λάδι).
Έχετε ψιλοκόψει απο μισή πιπεριά στο κάθε χρώμα και το κρεμμυδάκι σας.
Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι (εγώ χρησιμοποιώ ένα μεγάλο γουωκ) βάζετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια για να σωταριστει.
Αφου ροδίσει ελαφριά προσθέτετε το κρεμμυδάκι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Αφού πάρουν χρώμα όλα μαζί ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα και μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ, ανακατεψτε λίγο ακόμα και μόλις το μείγμα αρχίσει ελαφρά να πήζει ρίχνετε μέσα λίγες-λιγες τις πέννες και τα ανακατεύετε όλα μαζί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρισμα: Δώστε περισσότερο όγκο στο κέντρο του πιάτου. Κόψτε λεπτές φλούδες παρμεζάνα και διακοσμήστε. Προσθέστε φρεσκοτριμμενο πιπέρι (μη το λυπηθείτε δίνει φανταστικό άρωμα).
Συνοδεύεστε με τριμμένη παρμεζάνα στο τραπέζι για όσους θέλουν.
Θα έχετε ένα καταπληκτικό Ιταλικό πιάτο για 3 άτομα το οποίο πιστέψτε με δεν θα αφήσει κανεναν ασυγκίνητο.

Χοιρινό με δαμάσκηνα μεθυσμένο

Τι χρειαζόμαστε:
1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκκαλο (το μπούτι είναι μια χαρά)
1/2 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 μεγάλο κρεμμύδι
χυμό από τρία πορτοκάλια
1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
1 ποτήρι του νερού κονιάκ
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαργαρίνη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε σε βαθύ μπωλ τα δαμάσκηνα να μείνουν με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τη μαργαρίνη (δίνει πολύ ωραίο άρωμα) και ροδίζουμε το κρέας απ’όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και ανακατεύουμε με το κρέας στην κατσαρόλα να σωταρισθεί κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό και κλείνουμε τη χύτρα.
Αφήνουμε να ψηθεί για 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η χύτρα, την ανοίγουμε και προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο του μπωλ με τα δαμάσκηνα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε μισή ώρα ακόμα να σιγοβράσει χωρίς να κλείσουμε τη χύτρα.
Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε. Ταιριάζει καταπληκτικά με πουρέ πατάτας. Άλλη επιλογή είναι με ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μαζί με το χυμό πορτοκαλιών στα δαμάσκηνα, μπορούμε να προσθέσουμε και χυμό από ένα μανταρίνι. Ακόμα καλύτερο άρωμα!

Μοσχάρι μπουργκινιόν

Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
3-4 καρότα κομμενα σε χοντρές ροδέλες
200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και κατεψυγμένα)
2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια (χρησιμοποιήστε της κονσέρβας τα ολόκληρα για καλύτερη εμφάνιση)
1 φύλλο δάφνη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι – πιπέρι

Πώς το κάνουμε:
Βάζετε σε μέτρια φωτιά το κρέας να ροδίσει για 5 περίπου λεπτά.
Προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμύδια, μανιτάρια, καρότα, φύλλο δάφνης) και συνεχίζετε το ανακάτεμα άλλα 5 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά 1 1/2 ώρα μέχρι να πιεί το ζουμί και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του
Αν χρειστεί προσθέστε λίγο νεράκι κατά τη διάρκεια του βρασμού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μοιάζει σαν ένα απλό κοκκινιστο αλλά πιστεψτε με, η λεπτή γεύση του θα σας συναρπάσει. Είναι κλασσικό γαλλικό φαγητό που το έφιαχνε συχνά η μητέρα μου.

Γλυκά

Χριστουγεννιάτικος κορμός έκπληξη

Τι χρειαζόμαστε:
Για το κέικ:
1/2 κούπα αλεύρι
1/4 κούπας κακάο
1 κ.γ baking powder
1/4 κ.γ αλάτι
3/4 κούπας ζάχαρη
4 αβγά χωρισμένα
1 βανίλια
2 κ.σ νερό

Για την γέμιση:
2 κούπες κρέμα γάλακτος (500 ml.)
1/4 κούπας άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1/3 κούπας αμυγδαλάκι φιλέ

Για το γλάσο:
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας (εγώ βάζω Baileys)
3 κ.σ. γάλα
2 κούπες άχνη ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
5 κ.σ. βούτυρο μαλακό
125 γρ. κουβερτούρα για στόλισμα

Πώς το κάνουμε:
Για το κέικ: Ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά σ΄ενα μπολ. Κατόπιν χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη μισή ζάχαρη, το αφήνουμε στην άκρη. Μετά χτυπάμε τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό και μετά τα ανακατεμένα υλικά. Κλείνουμε το μιξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει και βουτηρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15΄. Μόλις βγει το αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα πασπαλισμένη με λίγη άχνη και αμέσως το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το ξετυλίγουμε σιγά-σιγά και απλώνουμε τη γέμιση και ξανατυλίγουμε απαλά.
Για τη γέμιση: Χτυπάμε τα υλικά της γέμισης και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε και το αμυγδαλάκι φιλέ.
Για το γλάσο: Ανακατεύουμε το λικέρ-γάλα. Ανακατεύουμε την άχνη-κακάο. Χτυπάμε το βούτηρο και προσθέτουμε σε δόσεις το λικέρ-γάλα και άχνη-κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό.
Καλύπτουμε το ρολό με το γλάσο και πασπαλίζουμε κουβερτούρα τριμμένη και λίγη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή να μην ψηθεί αρκετά το κέικ γιατί στο τύλιγμα θα σπάει! Καλή σας επιτυχία (που σίγουρα θα την έχετε)!

Cheesecake με μελομακάρονα

Τι χρειαζόμαστε:
μελομακάρονα (τόσα ώστε να καλύψουμε τον πάτο και λίγο από τα πλαϊνά φόρμας 23 εκ.)
250 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) κατευθείαν από το ψυγείο
1 κονσέρβα κεράσι για τάρτες/cheesecakes

Πώς το κάνουμε:
Λιώνουμε τα μελομακάρονα και τα απλώνουμε σε φόρμα που ανοίγει. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχουμε ένα μίγμα λείο.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μίγμα με το τυρί χτυπώντας όλα τα υλικά ώστε να ενωθούν.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Τέλος απλώνουμε το κεράσι και ξαναβάζουμε στο ψυγείο

 

Βρήκαμε όλες τις συνταγές στο sintagespareas.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;