Tρόφιμα που λανθασμένα νομίζεις πως δεν είναι υγιεινά!
Ξεκινώντας μια δίαιτα τι κάνει κανείς; Κόβει τις περιττές θερμίδες, βελτιώνει την διατροφή του, δεν τρώει γλυκά και διάφορα τέτοια. Ωστόσο, πολλές τροφές που κόβουμε μόλις αρχίσουμε δίαιτα, δεν είναι απαραίτητα ανθυγιεινές!

Various_grains

Ξεκινώντας μια δίαιτα τι κάνει κανείς; Κόβει τις περιττές θερμίδες, βελτιώνει την διατροφή του, δεν τρώει γλυκά και διάφορα τέτοια. Ωστόσο, πολλές τροφές που κόβουμε μόλις αρχίσουμε δίαιτα, δεν είναι απαραίτητα ανθυγιεινές!

Υδατάνθρακες, λιπαρά και αλκοολούχα ποτά είναι μερικές μόνο από τις τροφές που κόβεις μόλις αρχίσεις δίαιτα γιατί έχουν την φήμη πως “παχαίνουν” και δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινές.

Ορισμένες από αυτές, όμως, έχουν την κακή αυτή φήμη χωρίς να την αξίζουν και τόσο καθώς είναι πηγές πολύτιμων συστατικών για των οργανισμό και δεν πρέπει να λείπουν από το τραπέζι σου.

Αυγά

Πρόκειται για μια πηγή πρωτεϊνών και έντεκα διαφορετικών βιταμινών και άλλων στοιχείων που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Μπανάνες

Bananas

Πολλοί διατροφολόγοι επικαλούνται πως περιέχουν πολλά σάκχαρα και θα πρέπει να αποφεύγονται, αλλά είναι ένα από τα φρούτα που θα σας γεμίσει ενέργεια και θα κάνει τον οργανισμό ακόμα πιο πλούσιο, καθώς είναι πλούσια φυτικές ίνες, βιταμίνες A,B,C,E και ιχνοστοιχεία.

Μπύρα και κρασί

Τα αλκοολούχα ποτά είναι γνωστό πως περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, λειτουργώντας αρνητικά προς οποιαδήποτε απόπειρα βάρους, όμως η μπύρα περιέχει αντιοξειδωτικά συστατικά, καθώς και βιταμίνες, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο και άλλα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, χάρη στα συστατικά από τα οποία παράγεται δηλαδή το νερό, τη βύνη κριθαριού, τη μαγιά και το λυκίσκο.

Το κρασί με τη σειρά του, αν καταναλωθεί με μέτρο, παρέχει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό, εξαιτίας της περιεκτικότητας του σε βιταμίνη Β6, βιταμίνη Β2 και νιασίνη.

Φυστικοβούτυρο

Ενώ γενικά πρέπει να καταναλώνονται μικρές ποσότητες, η συγκεκριμένη τροφή είναι πηγή πρωτεΐνης, μαγνησίου, βιταμίνης Ε, καλίου και αντιοξειδωτικών.

Ψωμί και πατάτα

Homemade_potato_bread,_half
Ψωμί και πατάτες είναι από τις πρώτες κιόλας τροφές που περιορίζονται καθώς πρόκειται για αμυλούχους υδατάνθρακες που παχαίνουν.

Η διατροφική αξία του ψωμιού εξαρτάται από το είδους του αλευριού που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή του και όταν είναι ολικής άλεσης, είναι πιο πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Η πατάτα από την άλλη μεριά, είναι πηγή βιταμίνης Β, σιδήρου, κάλλιου και ποτάσσιου, πρωτεΐνης , μεταλλικών αλάτων και κάνουν καλό αρκεί να μην τις καταναλώσετε με σάλτσες ή τυριά και λιπαρά αλλαντικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;