Jagadish Chandra Bose: Ποιος είναι ο άνδρας πίσω από το doodle της Google;
Ο Jagadish Chandra Bose αποτελεί μια απο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του προηγούμενου αιώνα, την γέννηση της οποίας τιμά σήμερα η Google με το doodle της!

Screen Shot 2016-11-30 at 10.28.21

Ο Jagadish Chandra Bose αποτελεί μια απο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του προηγούμενου αιώνα, την γέννηση της οποίας  τιμά σήμερα η Google με το doodle της!

Ο διάσημος βιοφυσικός  γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές το έτος 1858, και κατάφερε να γίνει γνωστός για το έργο του στη βιοφυσική.

Επιπλέον, διακρίθηκε για τις πολλές καινοτομίες του στα ραδιοκύματα αλλά και στα μικροκύματα, καθώς ήταν αυτός που επινόησε μια πρώιμη έκδοση των ασύρματων τηλεπικοινωνιών.

Jagadish_Chandra_Bose_1926_full_image

Σκέψου, πως χάρη στις επιτυχίες του, ο Jagadish Chandra Bose, έχει έναν κρατήρα που έχει ονομαστεί μετά από αυτόν!

Ο Τζαγκντίς Τσάντρα Μπόζ θεωρείται επίσης από πολλούς ως εφευρέτης της ασύρματης τηλεγραφίας, ένα χρόνο προτού ο Μαρκόνι επιχειρήσει να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εφεύρεσή του.

Το Doodle της Google σήμερα, δείχνει τον σερ Jagadish Chandra Bose με μία πό τις σημαντικές εφευρέσεις του, ένα είδος «υπερμικροσκοπίου» (crescograph), το οποίο μετρά την κίνηση και την ανάπτυξη των φυτών μεγεθύνοντας τις κατά 10.000 φορές, και το οποίο χρησιμοποιούσε για να αποδείξει την επίδραση του περιβάλλοντος στην ανάπτυξη της βλάστησης.

Τι άλλο δεν ξέρεις για τον Jagadish Chandra Bose;

  • Η γλώσσα αποτέλεσε την αφετηρία για την στροφή του στην επιστήμη. Ο πατέρας του τον έστειλε σε ένα σχολείο Munshiganj σε νεαρή ηλικία, καθώς πίστευε ότι ο γιός του έπρεπε να μάθει την μητρική του γλώσσα πριν μάθει την Αγγλική. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε μία συνέντευξη του. πολλά χρόνια μετά, όλες οι ιστορίες που άκουγε από τους προγόνους του για τα φαινόμενα της φύσης, αλλά και τα παραμύθια με ζώα, τον ώθησαν να ασχοληθεί με την ίδια την φύση. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, πήρε υποτροφία για το Κέμπριτζ, και το 1885 επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλκούτας.
  • Απαγορευόταν να μπει σε εργαστήρια. Λόγω καταγωγής, και ενώ βρισκόταν ήδη στο πανεπιστήμιο της Καλκούτα σαν καθηγητής Φυσικής, του απαγορευόταν να μπει στα εργαστήρια. Εκείνος, όμως, βρήκε τρόπο και αφιερώθηκε στο έργο του διεξάγοντας όλα τα πειράματα στο σπίτι του, ένα μικρο διαμέρισμα στην Καλκούτα, όπου διατηρούσε και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τα πειράματα. Αν και ήταν θύμα φυλετικών διακρίσεων, αφιερώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στην έρευνα.

Jagadish_Chandra_Bose

  • Εφηύρε μια ποικιλία πραγμάτων. Μεταξύ άλλων ασχολήθηκε ιδιαίτερα και με τη μετάδοση των ραδιοκυμάτων, την ίδια περίοδο που ο Ιταλός Γουλιέλμο Μαρκόνι είχε επιδοθεί σε πειράματα για την ανάπτυξη ραδιοτηλεγραφικού συστήματος. Θεωρείται επίσης από πολλούς ως εφευρέτης της ασύρματης τηλεγραφίας, ένα χρόνο προτού ο Μαρκόνι επιχειρήσει να κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εφεύρεσή του.
  • Απέδειξε πως τα φυτά αισθάνονται πόνο! Μία από τις πιο σημαντικές του επιστημονικές ανακαλύψεις είναι ο τρόπος που προσέγγισε τις ιδιαιτερότητες των φυτών. Απέδειξε ότι τα φυτά μπορούν νιώσουν τον πόνο, και ταυτόχρονα πως υπάρχει σχέση ανάμεσα στις κλιματικ΄ςε συνθήκες και το περιβάλλον όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των φυτών. Μέσα από μια ποικιλία πειραμάτων έδειξε ότι τα ζώα και τα φυτά μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. Ήταν ο πρώτος που απέδειξε ότι τα φυτά έχουν πάρα συναισθήματα και αντιδρούν σε εξωτερικά ερεθίσματα όπως είναι το φως, το κρύο ή η θερμότητα. Βοήθησε σημαντικά να εξελιχθεί η γεωργία, και έδειξε τον δρόμο για πιο αποτελεσματικές καλλιέργειες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
BARC
0'
77 - 69
ΟΣΦΠ
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;