Είσαι γυναίκα; Ελπίζουμε να μην έχεις νιώσει ποτέ έτσι, αλλά...
Μια στις τέσσερις γυναίκες στην Ελλάδα και μια στις τρεις στην Ευρώπη, υφίσταται κάποιας μορφής βία, είτε αυτή είναι λεκτική είτε ψυχολογική είτε σωματική.

Ελπίζουμε να μην έχεις νιώσει ποτέ έτσι, αλλά η αλήθεια είναι πως τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά.

Μια στις τέσσερις γυναίκες στην Ελλάδα και μια στις τρεις στην Ευρώπη, υφίσταται κάποιας μορφής βία, είτε αυτή είναι λεκτική είτε ψυχολογική είτε σωματική.

Στη χώρα μας, μάλιστα, λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πολλές οι γυναίκες που δεν αντιδρούν σε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης τα οποία αντιμετωπίζουν στον εργασιακό τους χώρο.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. «Η βία σε βάρος των γυναικών αποτελεί παλιά μάστιγα της κοινωνίας και κατάφορη παραβίαση των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Δυστυχώς πρόκειται για φαινόμενο διαδεδομένο σε όλες τις κοινωνίες και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, ανεξάρτητα από το επίπεδο ανάπτυξης, το βαθμό πολιτικής σταθερότητας, τον πολιτισμό ή τη θρησκεία και συναντάται τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό χώρο. Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο και ως εκ τούτου διαδεδομένο στις χώρες της Ε.Ε.» ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό είναι το εκπληκτικό σποτάκι που κυκλοφόρησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το θέμα.

Συντελεστές:

Concept-Σενάριο-Σκηνοθεσία: Πάνος Τσιροζίδης
Ηθοποιοί: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Σόλων Τσούνης
Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Αποστολίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κασιμάτης
Μοντάζ-Post production: Δημήτρης Αράπογλου
Κάμερα: Νίκος Ζιώγας
Πρωτότυπη μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Εκφώνηση: Βαλέρια Κουρούπη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;