5 συνήθειες που καταστρέφουν το δέρμα σου και δεν είχες ιδέα!
Όσο ζούμε μαθαίνουμε...αυτές οι συνήθειες δεν περιμέναμε με τίποτα ότι μπορεί να καταστρέφουν το δέρμα μας και όμως το κάνουν!

lily

Όσο ζούμε μαθαίνουμε…αυτές οι συνήθειες δεν περιμέναμε με τίποτα ότι μπορεί να καταστρέφουν το δέρμα μας και όμως το κάνουν!

Ας τις δούμε λοιπόν ώστε να προσπαθήσουμε να τις αποφύγουμε:

Πολύ ζεστό νερό 

Ένα ζεστό ντους είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο, πρέπει όμως να αποφεύγετε την επαφή του ζεστού νερού με το πρόσωπο.

Η υψηλή θερμοκρασία του νερού μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα, με συνέπεια το έντονο κοκκίνισμα, τη φαγούρα ή και το ξεφλούδισμα.

Επίσης, το ζεστό νερό απομακρύνει από την επιδερμίδα ωφέλιμα φυσικά έλαια και πρωτεΐνες που την κρατούν ενυδατωμένη και λαμπερή.

Θερμοκρασία δωματίου

Τόσο η πολλή ζέστη όσο και το πολύ κρύο μπορεί να αφυδατώσουν υπερβολικά την επιδερμίδα.

Εάν κοιμάστε αγκαλιά με το καλοριφέρ ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή τη συνήθεια ιδιαίτερα εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα με τάσεις εκζέματος, ψωρίασης ή άλλων συναφών δερματικών παθήσεων.

Στάση στον ύπνο

Είναι καλύτερο να κοιμάστε ανάσκελα αν θέλετε να προστατεύσετε το δέρμα σας, αφού η επαφή του προσώπου με το μαξιλάρι προωθεί την εμφάνιση ρυτίδων και την εκδήλωση ακμής.
Κρασί μαζί με το βραδινό

Το κρασί περιέχει σάκχαρα και παράλληλα, όπως όλα τα αλκοολούχα, αφυδατώνει τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα να μοιάζει άτονο και κουρασμένο.

Ελλιπής καθαρισμός προσώπου

Εντάξει αυτό μάλλον το ήξερες! Ο καλός καθαρισμός του προσώπου πριν τον ύπνο εξασφαλίζει ότι θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ήξερες όμως ότι τις ώρες του ύπνου η ροή αίματος προς το δέρμα αυξάνεται και ο καθαρισμός είναι απαραίτητος ώστε το δέρμα να προετοιμαστεί κατάλληλα; Το μαθες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;