Τι συμβαίνει με τους κλόουν στην Αμερική;
Μια νέα μάστιγα έχει βρει την Αμερική αυτήν την περίοδο, με τρομακτικούς κλόουν να περιπλανιούνται στους δρόμους...κηνυγώντας ακόμα, και παιδιά με μαχαίρι!

00002124511pennywise1

Μια νέα μάστιγα έχει βρει την Αμερική αυτήν την περίοδο, με τρομακτικούς κλόουν να περιπλανιούνται στους δρόμους…κηνυγώντας ακόμα, και παιδιά με μαχαίρι!

Κάτι που είχε ξεκινήσει ως μεμονωμένα περιστατικά ανθρώπων ντυμένων ως κλόουν που παρενοχλούσαν ή απειλούσαν άτομα στον δρόμο ή μέσω Διαδικτύου, έχει πάρει μέγεθος επιδημίας, με το φαινόμενο να εξαπλώνεται ταχύτατα μέσω των social media.

Μέχρι στιγμής, η αμερικανική δικαιοσύνη έχει προβεί σε συλλήψεις ατόμων που κυκλοφορούσαν στους δρόμους με τη χαρακτηριστική στολή του κλόουν, ενώ τα κρούσματα έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται σε όλο και περισσότερες πολιτείες.

Ο χαμός που έχει προκληθεί απο αυτό το φαινόμενο προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και του συγγραφέα βιβλίων τρόμου Στίβεν Κινγκ, ο οποίος είναι ο εμπνευστής του «Pennywise», ενός απίστευτα τροματικού κλόουν στο βιβλίο του «It».

«Παιδιά, ώρα να ηρεμήσουμε με την υστερία για τους κλόουν, οι περισσότεροι από αυτούς είναι καλοί, διασκεδάζουν τα παιδάκια και κάνουν τον κόσμο να γελάει», είπε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο σύμπτωμα της συγκεκριμένης επιδημίας είχε ως στόχο ένα αγοράκι στο Γκρίνσβιλ της Νότιας Καρολίνας, το οποίο έτρεξε στην αγκαλιά της μητέρας του αφηγούμενο αυτό που μόλις είχε ζήσει: τον πλησίασαν μέσα στο δάσος δύο κλόουν, ο ένας με μία κόκκινη περούκα και ο άλλος με ένα μαύρο αστέρι ζωγραφισμένο στο πρόσωπο, και προσπάθησαν να τον παρασύρουν μέσα σε ένα σπίτι.

Από τότε τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο τρομακτικότερος κλόουν από όλους ήταν ο “Fomo Klown”, ο οποίος εξαπέλυε τις απειλές του μέσω του Facebook. Είχε δημιουργήσει μια σελίδα, απ’ όπου είχε απειλήσει ακόμα και να εισβάλει σε σχολεία με στόχο να σκοτώσει παιδιά, κάτι που οδήγησε τις τοπικές Αρχές ακόμα και στο κλείσιμο σχολείων.

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι πίσω από τη μάσκα του κρυβόταν η 22χρονη Μακάιλα Σμιθ στην Αλαμπάμα, η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για «τρομοκρατική απειλή» και καλείται να πληρώσει εγγύηση 200.000 δολαρίων.

Παρόλο που τα πραγματικά περιστατικά με κλόουν είναι περιορισμένα, έχουν παράξει κύμα σατιρικών απομιμήσεων στα κοινωνικά δίκτυα και φάρσες στον δρόμο με νέους ντυμένους και βαμμένους κλόουν που ανεβάζουν στο Ιντερνετ τα βίντεό τους με hashtag #clownpocalypse.

636059019950080924-Screen-Shot-2016-08-04-at-8.16.11-AM

 

Περιστατικά και στον Καναδά

Το θέμα με τους κλόουν έχει εξαπλωθεί και πέραν των συνόρων των ΗΠΑ.

Στον γειτονικό Καναδά η Αστυνομία ερευνά περιστατικά τρομακτικών κλόουν στο Τορόντο, στο Κεμπέκ, στην Οτάβα και σε πολλές ακόμα πόλεις, όπου έχουν γίνει συλλήψεις και έχουν κλείσει σχολεία.

Οι αστυνομικές αρχές κυνηγούν τους λεγόμενους κλόουν-δολοφόνους, οι οποίοι τρομοκρατούν τους περαστικούς. Κλόουν ακολουθούν μαθητές που πηγαίνουν στο σχολείο τους, με στόχο να τα τρομάξουν και, ενώ δεν υπάρχουν θύματα, τρομοκρατούν τα παιδιά σε πολλές πόλεις.

Ακόμα και στην Αυστραλία έχουν κάνει την εμφάνσή τους κλόουν που αντιγράφουν εκείνους των ΗΠΑ, κυκλοφορώντας στους δρόμους με αυτήν την εμφάνιση σε ανυποψίαστους περαστικούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μηχανικοί

Πλήρης Απασχόληση

10-05-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;