Πανελλήνιες τέλος: Ό,τι γνωρίζουμε για το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια αλλάζει! Οι Πανελλήνιες λαμβάνουν τέλος. Πώς θα είναι το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ; Δείτε αναλυτικά!

554645646

Πανελλήνιες τέλος! Στο νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ οι μαθητές θα χρειάζονται μόνο τον βαθμό του απολυτηρίου.

Αυτό είναι το σχέδιο που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το υπουργείο Παιδείας παλεύει εδώ και μήνες να προλειάνει το έδαφος για τις επερχόμενες αλλαγές ασκώντας σκληρή κριτική στο υπάρχον σύστημα. Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη που παρά την επιτυχία των φετινών Πανελληνίων έκανε λόγο για αλλαγές στο σύστημα.

Κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου όσο και μέλη του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία σε αυτό, προαναγγέλλοντας την ολοκληρωτική αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του International Baccalaureate, το υπουργείο μελετάει τη δημιουργία ενός εθνικού απολυτηρίου που θα είναι και ο τρόπος εισαγωγής στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι αλλαγές στις οποίες αναφέρεται αφορούν το Λύκειο των δύο τάξεων και το Γυμνάσιο των τεσσάρων

«Το σύστημα πρέπει να αλλάξει και ο βαθμός απολυτηρίου θα αποτελεί τον βαθμό με τον οποίο θα εισάγονται οι υποψήφιοι στις σχολές. Στόχος με τις αλλαγές αυτές είναι η αναβάθμιση του Λυκείου, και πρώτα πρέπει να προχωρήσουμε στην αναμόρφωσή του. Γι’ αυτό το λόγο είναι δύσκολο να ορίσω πότε θα μπορούσε να εφαρμοστεί το νέο εισαγωγικό σύστημα», δηλώνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αντώνης Λιάκος είχε παρουσιάσει και μία ολοκληρωμένη πρόταση που αφορούσε στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου προβάλλοντας την Ελληνική αλλά και την Αγγλική Γλώσσα ως βασικά διδακτικά αντικείμενα στις δύο τάξεις του Λυκείου, αποκλείοντας όμως μαθήματα όπως τα Αρχαία και τα Μαθηματικά.

Με τον τρόπο που είχε διαμορφωθεί το πρόγραμμα και οι κατευθύνσεις μαθημάτων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκλείσουν τα παραπάνω αντικείμενα και στη θέση τους να συμπεριλάβουν άλλα όπως Σχέδιο και Ιστορία της Τέχνης.

Περισσότερες λεπτομέρειες δε γνωρίζουμε ακόμα όπως αν η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα ισχύει και στο νέο σύστημα ή αν θα υπάρξει αυτούσιο το σύστημα των βάσεων εισαγωγής.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πώς σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων οι αλλαγές στοχεύουν στην αναβάθμιση του Λυκείου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
11 - 2
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;