Red Button Team: Συμμετέχοντες του Beyond Hackathon μιλούν στο neolaia.gr!
Λίγες ημέρες μετά το Beyond Hackathon από τη Eurobank επικοινωνήσαμε με τις ομάδες που συμμετείχαν για να μοιραστούν μαζί μας την ιδέα τους αλλά και τη γενικότερη εμπειρία!

ρεδ βθττον

Λίγες ημέρες μετά το Beyond Hackathon από τη Eurobank επικοινωνήσαμε με τις ομάδες που συμμετείχαν για να μοιραστούν μαζί μας την ιδέα τους αλλά και τη γενικότερη εμπειρία!

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι ομάδες που δημιουργήθηκαν από Software Developers, Marketers, Designers & Business Developers κλήθηκαν σε διάστημα 48 ώρών να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν προϊόντα και υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και το API της Τράπεζας, με τελικό στόχο την μεταμόρφωση της σημερινής εμπειρίας του πελάτη.

Πάμε να δούμε την πρώτη ομάδα, με όνομα Red Button Team

 

Καλησπέρα! Αρχικά παρουσιαστείτε μας!

Η ομάδα μας αποτελείται από 3 μόνιμα μέλη από τη Ρουμανία: Την Victorita-Ionela Tache, την Emanuela Necula, την Lidia Necula αλλά και 2 part-time μέλη από την Ελλάδα, τον Αντώνη Μάνεση και την Λαμπρινή Ζάμπου.

Η Victorita Ionela είναι Marketing manager σε εταιρεία πληροφορικής. Προηγούμενα εργάστηκε για πολυεθνικές εταιρείες, όπως η IBM και η Avangate. Εξειδικεύεται στο online marketing.

Η Lidia είναι Software developer και γράφει κώδικα κάνοντας χρήση ευέλικτων μεθόδων (ΤDD) και προτύπων σχεδιασμού.

Η Emanuela είναι Software analyst και αξιοποιεί ενδιάμεσα λογισμικά, με στόχο τη βελτίωση ποιότητας διαδικασιών.

Η Λαμπρινή είναι UI/UX Designer σε Digital Agency και ενεργό μέλος της κοινότητας startups.

Ο Αντώνης διαθέτει σημαντική εμπειρία στον τουριστικό κλάδο και έχει εργαστεί για πολυεθνικές και εταιρείες on line gaming. Πριν 3 χρόνια, ίδρυσε τη δική του startup.

 

Red Button team

 

Ποια ανάγκη λύνει η RED BUTTON;

Το Red Button είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται σε Τράπεζες και έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες 3 διαφορετικών κατηγοριών κοινού: τον ίδιο τον τραπεζικό οργανισμό, τους πελάτες του και τους εμπόρους λιανικής. Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό έχει αποσυρθεί από τις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία 2 χρόνια. Οι Τράπεζες θα πρέπει να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και μεγαλύτερο κεφάλαιο από τους ήδη υπάρχοντες. Δεύτερον, η «αυθόρμητη αγορά» προϊόντων αποτελεί γενικευμένο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια και οι αγοραστές δεν αρκούνται σε ό,τι αναγράφεται στις λίστες τους. 3ον οι έμποροι λιανικής, δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις μάρκετινγκ ώστε να στοχεύσουν σωστά στο κοινό που απευθύνονται. Πώς δουλεύει η εφαρμογή: κάθε φορά που ο χρήστης αισθάνεται την ανάγκη να αγοράσει κάτι που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται, μπορεί να πατήσει εναλλακτικά ένα κόκκινο κουμπί που θα του επιτρέψει να εξοικονομήσει αυτά τα χρήματα αλλά και να του προταθεί ενδεχομένως κάτι χρήσιμο και ενδιαφέρον.

Με αυτό τον τρόπο, οι τράπεζες διατηρούν τις «οικονομίες» των πελατών τους και επαναδιοχετεύουν αυτά τα χρήματα σε δάνεια. Οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και οι έμποροι να διαφημίσουν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα, σε ένα συγκεκριμένο κοινό-στόχο.

 

Πόσο εξοικειωμένοι ήσαστε με τον όρο FinTech πριν το Hackathon;

Το επίπεδο της εξοικείωσης διαφέρει σε κάθε μέλος της ομάδας μας, αλλά όλοι θεωρούμε, ότι τον όρο FinTech θα τον ακούμε ολοένα και πιο συχνά καθώς η ψηφιοποίηση αποτελεί το μέλλον της τραπεζικής αγοράς και όχι μόνο.

 

Στο σύνολό του, ως εμπειρία, το Beyond Hackathon της Eurobank τι σας προσέφερε;

Το hackathon μας βοήθησε πάρα πολύ να εξελίξουμε την ιδέα μας, καθώς η αρχική μας σκέψη ήταν να περιορίσουμε τη λειτουργία της εφαρμογής στο να βοηθήσουμε έναν καταναλωτή να περιορίσει τις «αυθόρμητες αγορές» του. Στη συνέχεια, οι μέντορες μας βοήθησαν πολύ, δίνοντάς μας την «οπτική» ενός τραπεζικού οργανισμού και των αναγκών του. Μας έδωσαν επίσης σημαντικά στατιστικά στοιχεία για την τραπεζική αγορά και μας βοήθησαν σημαντικά στο να σκεφτούμε ξανά και να επαναδιαμορφώσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο, με στόχο να αναβαθμίσουμε τη συνολική εμπειρία του χρήστη. Το hackathon αποτέλεσε για εμάς την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια πελατο-κεντρική εφαρμογή, που λύνει πραγματικά προβλήματα. Επίσης πήραμε πολύτιμες συμβουλές από δυνητικούς μας πελάτες, ήρθαμε σε επαφή με πολλές εμπνευσμένες ιδέες και βρεθήκαμε σε ένα ιδιαίτερα δημιουργικό και παραγωγικό περιβάλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;