3 παραδείγματα fintech initiatives που έφεραν τα πάνω – κάτω στην τραπεζική καινοτομία!
Οι FinTech (ή αλλιώς financial technology) start-ups εταιρίες είναι αυτές που από το 2015 έχουν τραβήξει πάνω τους την προσοχή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας.

Fintech-2

Οι FinTech (ή αλλιώς financial technology) start-ups εταιρίες είναι αυτές που από το 2015 έχουν τραβήξει πάνω τους την προσοχή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας.

Ενδεικτικά το 2015 η χρηματοδότησή τους ξεπέρασε τα 20 δις δολάρια, όταν το 2014 ήταν 12 δις, σύμφωνα με την KPMG.

Τι είναι λοιπόν οι FinTech επιχειρήσεις;

Πρόκειται για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες.

Με αφορμή τον 1ο περιφερειακό Διαγωνισμό FinTech Hackathon με την ονομασία “Beyond Hackathon” που διοργανώνει η Eurobank πάμε να δούμε 3 επιχειρήσεις παραδείγματα που θα σε βοηθήσουν να εξοικειωθείς καλύτερα στον όρο FinTech:

 

 

Adyen

Η Adyen έχει αναπτύξει έναν διεθνή τρόπο επεξεργασίας πληρωμών και πλέον διαθέτει για τους πελάτες της παγκόσμιους κολοσσούς. Ενδεικτικά: Uber, Facebook, Evernote, Spotify, Airbnb, Mango, Vodafone, Booking.com, KLM, Greenpeace, Soundcloud.

H Ολλανδική εταιρεία δημιουργήθηκε το 2006 και προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών για desktop, mobile, αλλά ακόμα και in-store.

Γενικότερα όμως, οι πληρωμές είναι ένας ραγδαία αυξανόμενος τομέας και περιλαμβάνει ανταγωνιστές όπως το Stripe και το Braintree.

Η εταιρία το 2015 αποτιμήθηκε στα 2,3 δις δολάρια!

TransferWise

Η TransferWise είναι μία peer-to-peer υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων που περιγράφεται συχνά ως “το αυθεντικότερο παράδειγμα της fintech επανάστασης”.

Με έδρα το Λονδίνο, η TransferWise επιτρέπει στους χρήστες της μεταφορά χρημάτων μεταξύ διαφορετικών χωρών ακόμα και νομισμάτων, σε τιμές μικρότερες από τις παραδοσιακές τιμές των τραπεζών.

Το 2014 η TransferWise είχε έσοδα 56 εκατομμυρίων γεγονός που οδήγησε το διάσημο Venture Capital Andreessen Horowitz στην αποτίμηση της start-up στο ποσό του ενός δις δολαρίων.

.
Klarna

Η Klarna είναι επίσης μία εταιρία που ασχολείται με τις πληρωμές και αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή της PayPal.

Στόχος της είναι η απλοποίηση των πληρωμών και η προσέγγιση που έχει επιλέξει την διαφοροποιεί από τους ανταγωνιστές της. Οι χρήστες της δεν χρειάζονται register και η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω email και zip code.

Η σουηδική εταιρία αποτιμάται στα 2,25 δις δολάρια.

Δήλωσε συμμετοχή στο διαγωνισμό εδώ : www.beyondhackathon.com και κάνε Like για όλα τα σχετικά νέα εδώ: www.facebook.com/BeyondHackathon.

Beyond-Hackhathon-Logo-960x853

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;