5 εκπομπές για ταξίδια που αξίζει να δεις!
Εάν έχεις τερματίσει όλες τις τηλεοπτικές σειρές που κυκλοφορούν ή απλά θέλεις μια αλλαγή βρε αδερφέ, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνεις στροφή 180°

Ian-Wright-Globe-Trekker

Εάν έχεις τερματίσει όλες τις τηλεοπτικές σειρές που κυκλοφορούν ή απλά θέλεις μια αλλαγή βρε αδερφέ, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνεις στροφή 180° και να δοκιμάσεις ένα διαφορετικό είδος που κυκλοφορεί στην αγορά… όπως κατάλαβες, θα σου μιλήσω για ταξιδιωτικές εκπομπές!

Άρθρο της Ελευθερίας Τσαλίκη που μας έστειλε μέσω του info[at]neolaia.gr

Ναι, αρχικά η ιδέα μπορεί να σου φαίνεται λίιιγο βαρετή αλλά λέγοντας ταξιδιωτικές εκπομπές δεν εννοώ ντοκιμαντέρ του National Geographic (τα οποία, παρεμπιπτόντως σκίζουν) αλλά ψυχαγωγικού περιεχομένου προγράμματα που σκοπό έχουν να σε ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη δείχνοντάς σου μία διαφορετική οπτική γωνία…

● WORLD PARTY

Θα ξεκινήσω λοιπόν από το ελληνικής παραγωγής World Party το οποίο προβάλλεται τα τελευταία 3 χρόνια στην χώρα μας και αν δεν το έχεις δει ακόμα θα πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις! Το concept απλό: μια παρέα 4 ατόμων ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με ξέφρενη διάθεση προκειμένου να αποδείξουν ότι όλα είναι δυνατά αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ και να ανακαλύψουμε τι κρύβεται γύρω μας! Μια πρωτότυπη εκπομπή, εξαιρετική για τα ελληνικά δεδομένα η οποία εκτός των άλλων ξεχωρίζει για το μοντάζ, την κινηματογράφηση και τα πανέμορφα πλάνα που μεταφέρει στους τηλεοπτικούς μας δείκτες.

DEPARTURES

Αρκετές οι ομοιότητες αυτής της εκπομπής με το World Party. Μόνο που εδώ οι Καναδοί Justin και Scott αποφασίζουν να αφήσουν πίσω στον Καναδά για 1χρόνο την καθημερινότητα τους και να ταξιδέψουν σε όλο το κόσμο για να βρουν το νόημα της ζωής… Την παρέα ολοκληρώνει ο Andre (o cameraman) που και σε αυτή την περίπτωση καταφέρνει να αποτυπώσει με έναν μαγευτικό τρόπο την ομορφιά του πλανήτη! Φυσικά λόγω της επιτυχίας της εκπομπής το crew συνέχισε να ταξιδεύει για 3 ακόμη χρονιές.

GLOBE TREKKER

Εντάξει, το ξέρω ότι θεωρητικά μιλάμε για ταξιδιωτικό οδηγό αλλά δεν μπορούσε να λείπει απο την λίστα. Αναμφίβολα μια από τις καλύτερες εκπομπές παγκοσμίως καθώς τόσο η σκηνοθεσία όσο και οι φοβεροί παρουσιαστές (απλώς ενημερώνω ότι μεταξύ άλλων από εδώ ξεκίνησε και ο Brandley Cooper ) το καθιστούν κορυφαίο στο είδος του. Από την μία ο τεράστιος αριθμός των προορισμών και από την άλλη η απίστευτη ποικιλία των δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με μια γερή δόση τρέλας σίγουρα δεν θα σε κάνουν να βαρεθείς! Απαραίτητο για να σχεδιάσετε το επόμενο ταξίδι σας!

● THE AMAZING RACE

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αγώνα-reality show που ακολουθεί τις 10 ομάδες που συμμετέχουν σε έναν αγώνα δρόμου με στάδιο όλη την υδρόγειο! Σκοπός είναι να φτάνουν πρώτοι στους προορισμούς, να εκτελούν σωστά τις δοκιμασίες και φυσικά να μην τερματίσουν τελευταίοι ώστε να μην αποκλειστούν. Εάν αφαιρέσουμε το διαγωνιστικό μέρος και παραβλέψουμε το “reality” χαρακτήρα του, μας μένει μια όμορφη ταξιδιωτική εκπομπή που προβάλλει πολλά σχετικά με την καθημερινότητα, τις συνήθειες και τα πολιτιστικά στοιχεία των περιοχών που επισκέπτεται. Μια αρκετά light επιλογή για όσους αναζητούν κάτι εναλλακτικό

● Antony Bourdain: No reservations

Ήρθε και η στιγμή για τους καλοφαγάδες της παρέας! Μια μαγειρική-ταξιδιωτική εκπομπή που ακολουθεί τα γευστικά μονοπάτια του κόσμου με συνοδοιπόρο τον chef Antony Bourdain. Όχι, για όσους αναρωτιέστε δεν μοιάζει με τις εκπομπές του Μαμαλάκη ή του Ευτύχη Μπλέτσα. Η κυνικότητα με την οποία ο Bourdain αντιμετωπίζει τον κόσμο και τα καυστικά του σχόλια είναι απολαυστικά και συνδυάζονται άψογα με τις γευστικές διαδρομές που ακολουθεί στις πόλεις που επιλέγει. Εδώ θα δεις μια διαφορετική όψη των πόλεων όπου ο παρουσιαστής δεν έχει ανάγκη να σου δείξει τα τουριστικά αξιοθέατα αλλά σε ταξιδεύει σε μικρές (όμορφες με τον δικό τους τρόπο) γωνιές και φυσικά δεν μασάει τα λόγια του δίνοντας σου μια ρεαλιστική άποψη για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Είμαι σίγουρη ότι αυτές οι εκπομπές θα σε κάνουν να ανακαλύψεις νέους τόπους τους οποίους δεν γνώριζες και θα θελήσεις να σηκωθείς αμέσως από τον καναπέ!

Εάν όχι, τουλάχιστον θα σου δώσουν το έναυσμα για να ονειρεύεσαι και για αρχίσεις να βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι… Καλή Διασκέδαση!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1 
 0