Συχνά λάθη που όλοι κάνουμε και καταστρέφουν τα μαλλιά μας
Πέντε λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλάβεις!

slide_295767_2414094_free

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι προσέχουμε τα μαλλιά μας και αναρωτιόμαστε γιατί συνεχίζουν να φαίνονται τόσο ταλαιπωρημένα. Αυτό συμβαίνει επειδή κάνουμε τα παρακάτω λάθη, που δεν περιμέναμε ότι θα τους κάνουν κακό και όμως τα ταλαιπωρούν:

Κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά

Τα νωπά μαλλιά είναι αρκετά εύθραυστα, οπότε καλό θα ήταν να μην κοιμάστε, χωρίς να τα έχετε στεγνώσει. Η τριβή με το μαξιλάρι φθείρει την τρίχα.

Τα χτενίζουμε από την κορυφή προς τα κάτω

Και όμως, πρέπει πρώτα να χτενίζετε τις άκρες και μετά να χτενίζετε από την κορυφή προς τα κάτω. Με αυτό το τρόπο όχι απλά ξεμπλέκετε τα μαλλιά σας πιο εύκολα αλλά γλιτώνετε και αρκετές τούφες που χάνετε ενώ τα χτενίζετε “επιθετικά” από την κορυφή προκειμένου να ξεμπλεκτούν.

Τα στεγνώνουμε όταν είναι τελείως βρεγμένα

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε το στέγνωμα των μαλλιών, κατευθείαν μετά το λούσιμο. Οσο πιο βρεγμένα είναι, τόσο πιο εκτεθειμένα είναι στη θερμότητα. Πριν βρεθείτε με το πιστολάκι στο χέρι, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά, έστω και για λίγο.

 

Χρησιμοποιούμε το λάθος conditioner

Εάν η ετικέτα γράφει για ενίσχυση και ενδυνάμωση, τότε το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει πρωτεΐνη. Αν και λίγη πρωτεΐνη κάνει καλό, μια μεγάλη ποσότητα μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο εύθραυστα με την πάροδο του χρόνου.

Κάνουμε αλογοουρές και πλεξούδες πολύ συχνά

Γενικότερα το να πιάνουμε τα μαλλιά μας, είτε “παίζοντας” είτε με αλογοουρές και πλεξούδες, αποδυναμώνει σταδιακά την τρίχα.

Βέβαια σε περίπτωση που είστε κάπου που δεν έχετε πιστολάκι ή ισιωτικό (το οποίο προφανώς θα πρέπει να αποφεύγετε διότι καίει τα μαλλιά), εάν θέλετε να πετύχετε ένα κυματιστό αποτέλεσμα, τότε μπορείτε να πιάσετε πλεξούδα τα μαλλιά σας, να τα αφήσετε για 2-3 ώρες και μετά θα είναι εξαιρετικά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;